Το noir στο νεοελληνικό σινεμά

neoelliniko-nouar
ΤΡΙΤΗ, 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Με την βραβευμένη ταινία Singapore Sling του Νίκου Νικολαΐδη παρουσιάζεται στο «Αγγέλων Βήμα» το αφιέρωμα «Προσεγγίζοντας το noir στο Νέο Ελληνικό κινηματογράφο».

Ο ιστορικός του Ελληνικού Κινηματογράφου, Γιάννης Σολδάτος και το ΑΓΓΕΛΩΝ ΒΗΜΑ ανοίγουν τον κύκλο κινηματογραφικών προβολών ταινιών νουάρ του εγχώριου σινεμά την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου στις 18.30.

Την ταινία θα προλογίσει ο Γιάννης Σολδάτος ενώ μετά την προβολή της θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς στο φουαγιέ. Η ταινία του Νίκου Νικολαΐδη, Singapore Sling, αφορά στον ομώνυμο πρωταγωνιστικό ρόλο ενός τύπου χωρίς λεφτά, σπίτι και φίλους, που ψάχνει ένα κορίτσι με το οποίο είναι ερωτευμένος. Αιχμαλωτίζεται σε μια βίλα από δύο γυναίκες και υποβάλλεται σε σωρεία διεστραμμένων ταπεινώσεων χωρίς ελπίδα διαφυγής.

Η ταινία απέσπασε τρία βραβεία Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1990 (σκηνοθεσίας, φωτογραφίας και γυναικείας ερμηνείας για τη Meredith Herold) και δύο κρατικά βραβεία την ίδια χρονιά για το μοντάζ και την ενδυματολογία της ταινίας.

Πληροφορίες: Αγγέλων Βήμα, Σατωβριάνδου 36, μετρό Ομόνοια, τηλ. 210-5242211 και 210-5242213, Πέμπτη,4 Δεκεμβρίου 2014 ώρα 18.30 με γενική είσοδο 5 ευρώ.