Sean Penn εναντίον Javier Bardem

bardem-penn
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ο Sean Penn πήρε το όπλο του- και μιλάμε για βαρύ οπλισμό, όχι αστεία- το έστησε, στόχευσε και σκότωσε. Έκανε τη δουλειά για την οποία πληρώθηκε.

Η ταινία «Τhe Gunman» βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Jean-Patrick Manchette και είναι μία ταινία δράσης με πρωταγωνιστή τον εξαιρετικό Sean Penn (οι αδυναμίες δεν κρύβονται) σε ρόλο Rambo. Αυτός είναι ο πρώτος λόγος για να περιμένουμε να τη δούμε.

Η ιστορία έχει ανατινάξεις, πληρωμένα συμβόλαια, ταξίδια στη Βραζιλία. Και τι δεν έχει! Προς τέρψιν όλων και επειδή ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος- πόσω μάλλον για έναν φιλειρηνιστή gunman, πρώην κατάσκοπο που προσπαθεί να καθαρίσει το όνομά του και να εξιλεωθεί από το παρελθόν του.

Το πράγμα φυσικά περιπλέκεται όταν μετά από μία «δουλειά» η ιστορία θα πάρει μία αναπάντεχη τροπή. Και εκεί είναι που μπαίνει στο πλάνο ο δεύτερος λόγος για να παρακολουθήσουμε την ταινία. Ο υπέροχος Javier Bardem. Σε ρόλο κακού ο Bardem πείθει, όπως είναι αναμενόμενο. Τον έχουμε δει, ουκ ολίγες φορές, να υποδύεται τον κακό, τον ψυχάκια και του πάει πολύ. Πάρα πολύ. Έτσι και στην περίπτωση του Gunman με το γνωστό, σχεδόν αδιάφορα ειρωνικό του ύφος κυριαρχεί στα πλάνα.

Joe Alblas

Αλλά η αλήθεια είναι ότι, μιας και είναι ταινία δράσης, το τρέξιμο του Penn κερδίζει τις εντυπώσεις. Η μυϊκή του διάπλαση δε, σοκαριστική, όπως φαίνεται και στο τρέιλερ που κυκλοφόρησε από το yahoo!movies. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του μάλιστα, που ο 54ων ετών Penn παίζει σε τέτοια ταινία απόλυτης, όπως φαίνεται, δράσης και ναι, ανταποκρίνεται και σε αυτές τις απαιτήσεις.

Στην ταινία, ο Penn υποδύεται τον Jim Terrier, ο οποίος προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από το βίαιο παρελθόν του. Όμως η ανατροπή που λέγαμε πιο πριν, θα φέρει την αγαπημένη του (που την υποδύεται η Jasmine Trinca) στα χέρια των εχθρών του. Και εκεί θα αναγκαστεί να ξαναμπεί σε ένα βίαιο και ωμό παιχνίδι, απέναντι στους Javier Bardem, Idris Elba και Ray Winstone.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη συνεργασία για τους οσκαρικούς Bardem και Penn. Θυμηθείτε το Πριν πέσει η νύχτα (2000), την πρώτη φορά που ο Bardem προτάθηκε για Oscar A΄ανδρικού ρόλου. Στη συνέχεια αυτής της επιτυχημένης συνεργασίας, ο Penn ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει τον Bardem ταινία «The Last Face» με συμπρωταγωνίστριά του την αγαπημένη του Penn, Charlize Theron αλλά και άλλα γνωστά ονόματα όπως η...δική μας  Adèle Exarchopoulos, ο Jean Reno κ.λπ..

Επιστροφή στο Gunman και στον τρίτο και τελευταίο λόγο για να δούμε την περιπέτεια αυτή. Για το σκηνοθέτη της. Πρόκειται για τον Pierre Morel, που στο παρελθόν έχει σκηνοθετήσει το The Transporter, Taken κ.λπ, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η δράση θα είναι ανελέητη. Η ταινία βγαίνεις τις αίθουσες του εξωτερικού στις 20 Μαρτίου και εμείς τηρούμε ακόμη στάση αναμονής.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]