Ισπανικά...Χριστούγεννα στην Πεύκη

placido
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου και η Επιτροπή των Καννών είχαν διακrίνει την υπεροχή της Plácido, του Luis García Berlanga με υποψηφιότητες για Oscar ξενόγλωσσης και χρυσό φοίνικα για τον σκηνοθέτη, αντίστοιχα.

Αυτά συνέβησαν το 1961 και σήμερα 53 χρόνια μετά, η υπέροχη αυτή ισπανική ταινία προβάλλεται με ελεύθερη είσοδο στην Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 στις 8.00 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας και το Ινστιτούτο Θερβάντες και σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης Περιβάλλον - Αθλητισμός - Πολιτισμός «ΠΕ.Α.Π.» ενώ τη βραδιά θα ανοίξει η ανοίξει η Χορωδία Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Παλλήνης ερμηνεύοντας τραγούδια όπως τα: Bohemian Rhapsody (Freddie Mercury), Africa (David Paich & Jeff Porcaro), Circle of Life (Elton John & Tim Rice), Μια πόλη μαγική και Τα παιδιά κάτω στον κάμπο/Οδός ονείρων (Μ. Χατζιδάκις) και πολλά άλλα.

Η υπόθεση της ταινίας εξελίσσεται σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, όπου κάποιες κυρίες επινοούν τη χριστουγεννιάτικη εκστρατεία «δειπνήστε με έναν φτωχό», ώστε κι αυτοί που έχουν ανάγκη, να καθίσουν στο τραπέζι με τις οικογένειες που έχουν τον τρόπο τους και ν’ απολαύσουν για ένα βράδυ τη ζεστασιά και την αγάπη που στερούνται.

Ο Πλάθιδο έχει προσληφθεί για να συμμετάσχει με το μοτοσακό του στο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι, αλλά μια αναποδιά τον εμποδίζει να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στις προετοιμασίες του: την παραμονή της πρωτοχρονιάς λήγει το πρώτο γραμμάτιο για το μοτοσακό του, που αποτελεί το μοναδικό βιοποριστικό μέσο γι’ αυτόν.

Σκηνοθεσία: Luis García Berlanga, σενάριο: Rafael Azcona, παίζουν: Cassen, José Luis López Vázquez, Elvira Quintillá κ.ά.

Πληροφορίες: Κινηματογραφική Λέσχη Πεύκης, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, Χρ. Σμύρνης & Ρ. Φεραίου, Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 στις 8.00 το βράδυ, είσοδος ελεύθερη.