Εκτός Oscar η Meryl Streep αλλά μέσα η Jolie;

meryl
ΤΡΙΤΗ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Μπορεί η Meryl Streep ως κακιά μάγισσα να μείνει εκτός των ημιτελικών στα Oscar για το καλύτερο μακιγιάζ; Κι όμως…

Επτά φιλμ κατάφεραν να πάρουν το ok για την τελική αναμέτρηση- που θα ανακοινωθεί στις 10 Ιανουαρίου- ενός χρυσού αγαλματιδίου στην κατηγορία των μαλλιών και του μακιγιάζ. Η συγκεκριμένη κατηγορία έχει δικαιωματικά καθιερωθεί με τιμητικές διακρίσεις σε εκπληκτικές δουλειές τα τελευταία χρόνια.

Αυτό βέβαια, που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στη φετινή λίστα είναι ότι η Eπιτροπή παρέβλεψε την ταινία «Into the woods» με τη μαγευτική Meryl Streep στο ρόλο της κακιάς μάγισσας, μια υποψηφιότητα που πολλοί πόνταραν ότι είναι στα φαβορί. Δε συνέβη το ίδιο όμως, για την άλλη κακιά μάγισσα του φετινού σινεμά, την Angelina Jolie στο Maleficent.

Έτσι, οι ταινίες που θα διεκδικήσουν μία από τις 3 θέσεις για το Oscar καλύτερου μακιγιάζ/ μαλλιά διαμορφώνονται ως εξής:

The Amazing Spider-Man 2
Foxcatcher
Ξενοδοχείο Grand Budapest (The Grand Budapest Hotel)
Οι φύλακες του Γαλαξία (Guardians of the Galaxy)
Maleficent
Νώε (Noah)
Η Θεωρία των Πάντων (The Theory of Everything)

Στη συγκεκριμένη κατηγορία, που από το 2012 περιλαμβάνονται και τα μαλλιά, παραδοσιακά επιλέγονται ταινίες με υπερβολικό μακιγιάζ και συνήθως νικητές είναι ταινίες επιστημονικής φαντασίας ή τρόμου όπως τα The Wolfman, Ο Λαβύρινθος του Πάνα κ.λπ ή βιογραφίες, όπου ο ηθοποιός μεταμορφώνεται εντελώς, όπως συνέβη στην περίπτωση της Meryl Streep με τη Σιδηρά Κυρία (The Iron Lady). Ωστόσο, πέρυσι η επιτροπή έδωσε το Oscar μακιγιάζ/μαλλιά στο Dallas Byers Club.