Ant-Man: ο νέος σούπερ ήρωας έρχεται πετώντας

antman
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Με ένα πρώτο teaser διάρκειας 2 λεπτών, η Marvel μας συστήνει τον ολόφρεσκο σούπερ ήρωά της.

Στο ρόλο του πρωταγωνιστή, ο Paul Rudd, ο οποίος προσωπικά δε μου εμπνέει εμπιστοσύνη ότι θα σώσει τον κόσμο. Ίσως επειδή ο ηθοποιός αυτός στο μυαλό μου είναι εκείνος που ενδείκνυται για ρόλους εύπεπτους. Του «καλού παιδιού» που τελικά παίρνει την κοπέλα, την οποία αγαπούσε αλλά αυτή αρχικά τον είχε απορρίψει επειδή τον έβλεπε σαν…αδερφό της. Και όλο αυτό σε ένα γενικότερο πλαίσιο με αστείες καταστάσεις, που καταλήγεις να αναφωνήσεις ως θεατής «αχ, τον καημένο».

Με όλα αυτά κατά νου- και επειδή το 2010 «κατέστρεψε»  μαζί με τον κατά τ’ άλλα υπερταλαντούχο Steve Carell την αμερικανική εκδοχή της  υπέρτατης γαλλικής κωμωδίας, Δείπνο Ηλιθίων- λυπάμαι, αλλά δε μπορώ να τον δω να ενσαρκώνει έναν …συνάδελφο του Batman και του Iron Man, ο οποίος όχι μόνο μάχεται για το έγκλημα για να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο για την κόρη του αλλα είναι και μικροσκοπικός.

Στο πλευρό του ως μέντορας και πρωτεργάτης απ’ ότι φαίνεται και στο τρέιλερ, όπως αυτό κυκλοφόρησε στο youtube, ο  Michael Douglas, καθισμένος πίσω από ένα ταμπλό με κάμερες, υπολογιστές, τεχνολογία από το μέλλον να χειραγωγεί, να ελέγχει και να καθορίζει τη σωτηρία της ανθρωπότητας.

Όλα αυτά δηλαδή που αγαπά η Marvel και τα τελευταία χρόνια- στη μετά Iron man/Robert Downey Jr., εποχή δηλαδή- γεμίζουν τις αίθουσες με κόσμο και τις τσέπες των παραγωγών με χρήματα. Εκεί στοχεύει και το Ant-Man. Πολλή δράση, εκρήξεις, φωτιές, όπλα, καλός Vs κακού, επιβλητική μουσική, ένα ιπτάμενο μυρμήγκι (αντί του Batmobil)  και ταχύτητα στην εναλλαγή εικόνων.

Όλα δια χειρός του Peyton Reed, ενός σκηνοθέτη που τον έχουμε συνηθίσει σε ρομαντικές κομεντί. Άρα μάλλον πρέπει να περιμένουμε έναν ήρωα με πιο κωμική πλευρά. Και αυτό φαίνεται και από την ατάκα του Ant-Man στο τρέιλερ «is it too late to change the name?».

Με απλά λόγια, πρόκειται για ένα blockbuster που ευελπιστεί να βγάλει τα χρήματά του και με το παραπάνω. Το αν θα το καταφέρει, μένει μόνο να το δούμε το καλοκαίρι του 2015, που μας περιμένει ο νέος σούπερ ήρωας στις σκοτεινές αίθουσες.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]