50 αποχρώσεις του τίποτα (πάλι)

50-shades
ΤΡΙΤΗ, 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Καιρό είχαμε να ακούσουμε νέα από τον κύριο Grey - και προσωπικά είχα χαρεί- αλλά μιας και ο καιρός πλησιάζει (σε ένα μήνα βγαίνει στις αίθουσες) είπε το δίδυμο να κάνει την εμφάνισή του στις Χρυσές Σφαίρες.

Έτσι, κατά τας προσταγάς της παραγωγής, οι Jamie Dornan και Dakota Johnson, δηλαδή Christian Grey και Anastasia Steele για τους «βιβλιοφάγους», ανέβηκαν στη σκηνή για να παραδώσουν το βραβείο καλύτερης Β’ γυναικείας ερμηνείας σε τηλεταινία, στην Joanne Froggatt για την υποκριτική της δεινότητα στο Downton Abbey. Και αφού έδωσαν το "παρών", είπαν να μας δώσουν και μία ακόμη γεύση από το τι να περιμένουμε από τις «50 αποχρώσεις του Γκρι».

Το τρέιλερ, όπως κυκλοφόρησε στο youtube, για μία ακόμα φορά είναι της συνομοταξίας του «wanna be provocative». Σε απλά ελληνικά, θέλω να προκαλέσω αλλά δεν τα καταφέρνω. Και να τα υπονοούμενα, και να τα "παρακαλώ δε θα ήθελα", και να τα "από δω η μαμά μου αλλά ξέρεις, κοριτσάκι εγώ δεν είμαι για σχέση» και – πριν ο αλέκτωρ Grey λαλήσει 3- πετάει στην κόρη του Don Johnson και της Melanie Griffith- όχι σε καμία τυχαία δηλαδή- την ατάκα «αχ, τι μου έχεις  κάνει και πού ήσουν τόσο καιρό».

Όλα αυτά τα λέει, ενώ η φιλενάδα της σεμνότυφης Dakota επιμένει για το πόσο hot είναι το νέο αφεντικό της Dakota. Η οποία έχει πάει σε συνέντευξη για δουλειά, σε ένα από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά κεφάλια της παγκόσμιας οικονομίας, λες και έφυγε άρον άρον από το κυριακάτικο κατηχητικό μικρής επαρχιακής πόλης.

Και όχι μόνο τη δέχεται ο μεγαλοεπιχειρηματίας, αυτοδημιούργητος, δισεκατομμυριούχος κάτω των 30 ετών αλλά την ερωτεύεται σφόδρα και αρχίζουν τα "ε όχι δα" σαδομαζοχιστικά ερωτικά παιχνίδια που είχαν κατάλοιπα από τα γυμνασιακά χρόνια. Στο σημείο αυτό είναι που θα ξεσηκωθούν και οι φεμινιστικές οργανώσεις, που κατά την ταπεινή μου άποψη, μάλλον θα αποτελέσουν την καλύτερη διαφήμιση για την ταινία.

Και για μία ακόμα φορά επιμένω: το τρέιλερ δε με πείθει. Ή ενδεχομένως και να μη θέλω πια να με πείσει. Όπως και να 'χει πάντως όλες αυτές οι αποχρώσεις θα βγουν στις αίθουσες, θα φέρουν έσοδα, θα συζητηθούν πολύ, άλλους θα τους ευχαριστήσουν, άλλους θα τους δυσαρεστήσουν αλλά σε καμία περίπτωση δε θα …βάλουν το λιθαράκι τους στην 7η Τέχνη.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]