Φαν μοντάρει την τριλογία του Hobbit σε μία μόνο ταινία

hobbit
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Τι κι αν μας έλεγε ο κύριος Peter Jackson, ότι η ιστορία του Bilbo Baggins δε μπορούσε παρά να γίνει 3 ταινίες, φυσικά όχι δίωρες;

Η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο μπορεί η τριλογία να γίνει μία ταινία, αλλά και αυτή η ταινία να διαρκεί μόλις 4 ώρες. Δεν είναι φανταστικό σενάριο. Είναι πραγματική ιστορία.

Ένας φαν (άγνωστο αν είναι άντρας ή γυναίκα) απηύδησε από τις ταινίες του Peter Jackson, που η αλήθεια να λέγεται διαρκούν αιώνες, και έκανε ένα δικό του μοντάζ, βγάζοντας τις περιφερειακές υποθέσεις και εστιάζοντας στην ιστορία του Bilbo. Βέβαια, μη φανταστείτε, δεν έκανε «σφιχτό» μοντάζ κόβοντας σημαντικά σημεία της εξέλιξης της πλοκής.

Απλά, έβγαλε κάποια στοιχεία, όπως για παράδειγμα  το ερωτικό τρίγωνο μεταξύ Tauriel-Legolas-Kili, που  ήταν αχρείαστο, ένα πρελούδιο του γηραιότερου Bilbo, κάποιες παρατραβηγμένες σκηνές μάχης κ.λπ.

Έτσι κάπως ο tolkieneditor.wordpress.com έμεινε πιστός στο πρωτότυπο κείμενο του βιβλίου του Tolkien, που αν και είναι 368 σελίδες (στα αγγλικά) ο Jackson κατάφερε να το μεταφέρει στην οθόνη, με 3 ταινίες που διαρκούν συνολικά 8 ώρες. Η εκδοχή του tolkieneditor από την άλλη είναι μία μόνο ταινία διάρκειας 4ων ωρών.

Ο βασικός λόγος που το έκανε αυτό, όπως είπε στο The daily Dot ήταν ότι αν και του αρέσουν πολλές οπτικές από το Hobbit του Jackson, βρήκε ότι αρκετά σημεία τραβάνε πολύ χρονικά και ότι η αφήγηση κωλυσιεργούσε σε μεγάλο μέρος της.

Άσε που οι φαν δεν προλάβαιναν να δουν όλη την τριλογία σε μία μόνο μέρα, όταν οργάνωναν μαραθωνίους Hobbit. Η νέα εκδοχή ακούγεται πιο προσιτή (θα μπορούσε βέβαια να το είχε κάνει και με τον Άρχοντα, τουλάχιστον στην τελευταία ταινία, που φαίνεται ότι ο Jackson δε μπορούσε να αποφασίσει για το τέλος) αλλά όλα αυτά μόνο μέχρι να τον πάρει πρέφα η Warner Bros.