Ένας άλλος...Χριστόφορος με υποψηφιότητα για Oscar

papakaliatis
ΤΡΙΤΗ, 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Μέχρι πρόσφατα τη λέγαμε «Γλυκύ μου έαρ». Τώρα τη λέμε «Ένας Άλλος Κόσμος» (Worlds apart). Αυτός είναι- οριστικά πια- ο τίτλος της νέας ταινίας του Χριστόφορου Παπακαλιάτη που βγαίνει στις αίθουσες το φθινόπωρο του 2015.

Αλλά αυτά τα νέα είναι τα …διαδικαστικά της υπόθεσης. Πλέον έχουμε και τρέιλερ, που κυκλοφόρησε στο youtube. Οικονομική κρίση, παγκοσμιοποίηση, δημοκρατία και στο βάθος οι ανθρώπινες σχέσεις. Θα αντέξουν τη φτώχεια και την ανέχεια της κοινωνικής αυτής κρίσης; Μήπως τελικά ο έρωτας είναι η απάντηση; Η λύση;

Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα και υποψήφιος για Β΄ανδρικό ρόλο στα φετινά Oscar ο J.K. Simmons πρωταγωνιστεί σε μία από τις ιστορίες του Χριστόφορου. Περιφέρεται στην Αθήνα, διαβάζει, ερωτεύεται τη Μαρία Καβογιάννη σε μία ανθρώπινη περιπέτεια, που σου επιτρέπει να ανασάνεις, να ελπίζεις ότι όλα μπορούν να φτιάξουν.

Η ταινία, όπως σας έχω ξαναπεί (πώς θα μπορούσα άλλωστε να μην αναφερθώ σε αυτή την παραγωγή), αποτελείται από 3 παράλληλες ερωτικές ιστορίες με κοινό παρονομαστή τις ανθρώπινες σχέσεις στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Πρωταγωνιστής της μεταξύ άλλων ο J.K Simmons- ο οποίος μετά τις βραβεύσεις του και ιδιαίτερα την υποψηφιότητά του για Β’ ανδρικό ρόλο στα φετινά Oscar, που θα διεξαχθούν στις 22 Φεβρουαρίου με την εκπληκτική του ερμηνεία στο Whiplash (Χωρίς μέτρο, ο ελληνικός τίτλος. Η ταινία βγαίνει την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου και είναι από αυτές που αξίζει την προσοχή σας), δίνει άλλη χροιά στην ταινία του Χριστόφορου. Πιο διεθνή και μάλλον με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία από το «Αν…» που γνωρίσαμε πριν από 3 χρόνια.

Μηνάς Χατζησάββας, Μαρία Καβογιάννη Andrea Osvart, Tawfeek Barhom, Νίκη Βακάλη, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Χριστόφορος Παπακαλίατης συμπληρώνουν το cast. Το σενάριο και η σκηνοθεσία ανήκουν στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη φυσικά, η παραγωγή είναι της  Plus Productions S.A. σε μία συμπαραγωγή Alpha, ΟΤΕ TV και Aegean Airlines. Την παραγωγή υπογράφουν οι Κώστας Σούσουλας και Χριστόφορος Παπακαλιάτης ενώ η διανομή της ταινίας θα γίνει από τη Village.