Η Πεντάμορφη και το Τέρας: πού είναι ο Vincent και η Catherine σήμερα;

beauty
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Στα τέλη του ‘80 αρχές του ‘90, η ελληνική τηλεόραση γνώρισε τον Vincent και την Catherine. Μεγάλος έρωτας.

Ο Vincent ήταν ένα καλοκάγαθο τέρας, που ζούσε στους υπονόμους της Νέας Υόρκης (που μεταξύ μας, έμοιαζαν πάρα πολύ με ...μεταμοντέρνα βικτωριανά ανάκτορα χωρίς παράθυρα). Μια νύχτα, η βοηθός εισαγγελέας του Manhattan, η Catherine Chandler δέχτηκε επίθεση. Ο Vincent την έσωσε, τη φρόντισε, αυτή όταν τον είδε σκιάχτηκε και όχι άδικα αλλά μετά αναπτύχθηκε μεταξύ τους ένας περίεργος αλλά πανίσχυρος δεσμός. Κάθε φορά που αυτή ήταν σε κίνδυνο εκείνος το ένιωθε και έτρεχε να τη σώσει.

Αυτή ήταν η ιστορία της αγαπημένης τηλεοπτικής σειράς «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», που διήρκησε 3 σεζόν …δυστυχώς. Ακόμα, θυμάμαι την αδερφή μου που με φόβιζε κάθε βράδυ ότι θα βγει ο Vincent κάτω από το σπίτι μας. Και έπιανε. Τόση μεγάλη επιτυχία και επιρροή είχε η σειρά.

Με το σήμα αρχής να είναι ακόμα χαραγμένο στη μνήμη (αν θυμάστε αυτή εξηγεί την ιστορία του Vincent και εκείνος τη δική της), η σειρά έχει υπάρξει κορυφαία εκείνης της εποχής.

Οι πρωταγωνιστές της δε, συνεχίζουν να βρίσκονται στο τηλεοπτικό και κινηματογραφικό προσκήνιο.

Το τέρας Vincent, είναι ο διάσημος ηθοποιός Ron Perlman, που τα τελευταία χρόνια έκανε θραύση με την ερμηνεία του στο Sons of Anarchy. Στους χαρακτηριστικούς ρόλους της καριέρας του και το Hellboy του Guillermo del Toro, που όπως φημολογείται μάλλον θα τον ξαναυποδυθεί στο τρίτο σίκουελ που ετοιμάζεται.

Η Linda Hamilton έζησε το παραμύθι της με τον Vincent και αφού είχε γνωριστεί ήδη από το 1984 με τον Arnold Schwarzenegger στον πρώτο Εξολοθρευτή, συνέχισε το 1991 με το δεύτερο μέρος της sci-fi περιπέτειας, ταινία που κέρδισε 4 Oscar μάλιστα, με σκηνοθέτη τον James Cameron, τον οποίο παντρεύτηκε το 1997 και χώρισε το 1999. Στον καινούριο Εξολοθρευτή πάντως του 2015 δε θα παίξει η Hamilton.

Ο Βρετανός ηθοποιός Roy Dotrice είχε υποδυθεί τον Jacob Wells, τον επονομαζόμενο και Πατέρα όλων των αστέγων (και του Vincent) του άγνωστου αυτού κάτω κόσμου. Με τον Ron Perlman (Vincent) ξανασυναντήθηκαν στο Hellboy 2 αλλά η πιο πρόσφατη εμφάνισή του ήταν ως Hallyne στο Game of Thrones.

Ο Jay Acovone ήταν ο εισαγγελέας Joe Maxwell, που αν θυμάμαι καλά αυτός ήθελε την Πεντάμορφη αλλά αυτή ήταν ταγμένη στο Τέρας. Ιδιαίτερες ερμηνείες δεν έχει στην καριέρα του αλλά όλο και παίζει σε οσκαρικές ταινίες δευτερότριτους ρόλους. Και αυτός έχει παίξει στον Εξολοθρευτή αλλά στο 3, όπου η Hamilton δεν ήταν.

Και για να λυθεί η απορία γιατί κόπηκε η σειρά ενώ πήγαινε πολύ καλά, η Hamilton ήταν έγκυος και στην αρχή της 3ης σεζόν ανακοίνωσε ότι θα αποχωρούσε από τη σειρά. Φυσικό τηλεοπτικό επακόλουθο; Ο θάνατος. Αλλά όχι πριν γεννήσει το παιδί του Vincent. Η ίδια είχε προλάβει να σώσει και τον αγαπημένο της από τους εσωτερικούς του δαίμονες που τον είχαν τρελάνει.

Ο θάνατός της στη συνέχεια δε βοήθησε και πολύ με τον Vincent (ξανά)δαιμονισμένο για εκδίκηση, τα νούμερα έπεσαν και το σύγχρονο παραμύθι της Πεντάμορφης και του Τέρατος, έληξε πρόωρα με μία Χρυσή Σφαίρα το 1989 στον Ron Perlman για την υπέροχη ερμηνεία του πιο αγαπημένου τέρατος της μικρής οθόνης.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]