Τα τούρκικα σίριαλ «εισβάλλουν» στο NBC

sus
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Τα τελευταία χρόνια η τούρκικη μυθοπλασία κάνει θαύματα και σε επίπεδο σεναρίου αλλά κυρίως σε επίπεδο παραγωγής.

Ακριβές παραγωγές με εξωτερικά γυρίσματα και πληθώρα ηθοποιών, που, άσχετα αν σου αρέσει αυτό το είδος ή όχι, πρέπει όλοι να παραδεχτούμε το γεγονός ότι η γείτονα χώρα έχει ένα πολύ προσοδοφόρο εξαγώγιμο προϊόν.

Αυτό το ζήλεψαν μάλιστα και οι μάστερ της τηλεόραση, οι Αμερικανοί. Έτσι, το NBC έδωσε το πράσινο φως για την αμερικανική διασκευή του Suskunlar (Οι σιωπηλοί), σε ελληνική μετάφραση Ένοχη Σιωπή και σε αμερικανική Game of Silence.

Τη διασκευή αναλαμβάνει σεναριακά ο David Hudgins (παραγωγός του Parenthood) με την Carol Mandelsohn, του CSI στην παραγωγή. Στη σκηνοθεσία ο Δανός Niels Arden Oplev, γνωστός από το original Το κορίτσι με το τατουάζ.

Η ιστορία είναι στην ουσία η τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Lorenzo Carcaterra, που στον κινηματογράφο είχε μεταφερθεί το 1996 στην ταινία Sleepers, σε σκηνοθεσία Barry Levinson και με τους Robert De Niro, Kevin Bacon, Brad Pitt, Vittorio Gassman, Dustin Hoffman κ.α στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η ταινία ήταν υποψήφια για Oscar μουσικής.

Στην τηλεοπτική εκδοχή τα πρώτα 13 επεισόδια είναι ήδη έτοιμα. Η ιστορία αφορά σε έναν καλοφτιαγμένο δικηγόρο, του οποίου η αρμονική και πλούσια ζωή θα διαταραχθεί όταν οι παιδικοί του φίλοι απειλήσουν να αποκαλύψουν ένα σκοτεινό μυστικό από το βίαιο παρελθόν του. Στο ρόλο του πρωταγωνιστή ο Αυστραλός David Lyons.

To πρωτότυπο Suskunlar (Οι σιωπηλοί), βγήκε στον αέρα το 2012 και έγινε σύντομα τηλεοπτικό φαινόμενο στην Τουρκία ενώ λέγεται ότι κάποια στιγμή θα προβληθεί και στην Ελλάδα (στην περίπτωση που ήδη προβάλλεται και δεν το γνωρίζω ζητώ προκαταβολικά συγνώμη και περιμένω εντυπώσεις).