Το εισπρακτικό όργιο του κυρίου Grey και των αποχρώσεων του

50-shades2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η ταινία αναμενόταν ότι θα προκαλέσει πανικό και θα αποφέρει εκατομμύρια δολάρια στους δημιουργούς της. Αλλά τόσο πια;

Ο Φοίβος Κρομμύδας μας έδωσε τη δική του οπτική για την ταινία και ως click@Life συντασσόμαστε απόλυτα με τις απόψεις του. Είτε όμως σου άρεσε είτε όχι αυτό τo wannabe soft porn, η αλήθεια είναι ότι στα έσοδά της υπάρχουν πια 240 εκατομμύρια δολάρια από την παγκόσμια κυκλοφορία της.

Με τα 158 από αυτά να υπολογίζονται από τα σινεμά εκτός ΗΠΑ, το φιλμ βρίσκεται στη λίστα με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία του σινεμά, αναφορικά με ταινίες κατάλληλες άνω των 18 ετών. Συνολικά τα κέρδη για το σαββατοκύριακο ανήλθαν στα 239,7 εκατ. δολάρια. Εάν σκεφτεί κανείς μάλιστα ότι το κόστος της ταινίας ήταν μόλις 40 εκατομμύρια αντιλαμβάνεται γιατί το σίκουελ είναι το μόνο σίγουρο για τους παραγωγούς.

Οι «50 αποχρώσεις του Γκρι» κυκλοφόρησαν σε 9.637 κινηματογραφικές αίθουσες σε 58 κράτη. Έκανε ρεκόρ σε 11 από αυτά και σύμφωνα με τη Universal το 60% των ανθρώπων που πήγαν σινεμά τις τελευταίες μέρες είδαν τα καμώματα του κύριου Grey.

Αναλυτικότερα, στο Ηνωμένο Βασίλειο ο κύριος Grey έφτασε τα 21.1 εκατ. δολάρια στο άνοιγμά του, στη Γερμανία τα 15.2 εκατ. δολάρια, στη Γαλλία τα 12 εκατ. δολάρια και στη Ρωσία έφτασε τα 10.5 εκατ δολάρια και έγινε μάλιστα η μόνη μη franchise ταινία με τα περισσότερα κέρδη.

Στην ελληνική περίπτωση αν υπολογίσει κανείς ότι η προπώληση είχε ξεκινήσει 3 εβδομάδες πριν (στις 23 Ιανουαρίου) και μόνο μέσα στις πέντε πρώτες μέρες είχαν πουληθεί ήδη 5.000 εισιτήρια, τότε καταλαβαίνεις ότι και στην εγχώρια αγορά ο κύριος Grey μεγαλούργησε… τουλάχιστον εισπρακτικά.