5 ακατανόητες τηλεοπτικές guest εμφανίσεις

warhol
ΤΡΙΤΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η τηλεόραση έχει φιλοξενήσει κόσμο και κοσμάκη. Και όχι απαραίτητα ηθοποιούς.

Γιατί το να δεις έναν ηθοποιό σε μία σειρά  έστω και πολύ κατώτερή του, είναι λογικό. Το να δεις όμως έναν πολιτικό, έναν οσκαρικό σκηνοθέτη ή τον ορισμό της ποπ κουλτούρας στη μικρή οθόνη είναι περίεργο.

Όπως τη φορά που ο Andy Warhol (ναι ο ένας και μοναδικός) εμφανίστηκε ως guest στο επίσης ένα και μοναδικό Πλοίο της Αγάπης, δηλαδή The Love Boat. Στις 12 Οκτωβρίου του 12, 1985 ο Warhol εμφανίστηκε στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά, το επεισόδιο της οποίας όμως δεν είναι δυνατόν να βρεθεί πλέον, όπως αναφέρουν πηγές. Μόνη απόδειξη οι φωτογραφίες.

Όταν η Rory Gilmore από τη σειρά Gilmore Girls ονειρευόταν ότι μητέρα της ήταν η Madeleine Albright, του Δημοκρατικού Κόμματος, η παραγωγή της τηλεοπτικής σειράς επικοινώνησε με το γραφείο της πολιτικού για να πάρει άδεια να κάνουν κάστινγκ στην ηθοποιό που θα την υποδυόταν. Ωστόσο, η ίδια η Albright, ήδη φαν της σειράς, είχε μία καλύτερη ιδέα.

Τι δουλειά έχει ο David O. Russell των οσκαρικών The Fighter, Οδηγός Αισιοδοξίας και Οδηγός Διαπλοκής (έστω μόνο ως υποψηφιότητες) στο τελευταίο επεισόδιο του Gossip Girl; Κανείς ακόμα δεν έχει πολυκαταλάβει. Αν και στην αρχή είπε να αρνηθεί, στη συνέχεια ο διάσημος σκηνοθέτης όχι μόνο είπε το ναι αλλά έκανε και τις παρεμβάσεις του στη σκηνή του.

Ο Justin Bieber έχει υπάρξει ένας προβληματικός νεαρός που προκαλεί και ξαναπροκαλεί απλά επειδή …μπορεί. Έτσι είναι το star system εξάλλου. Άρα, τι πιο εύκολο για αυτόν να παίξει και ένα ρολάκι στη δημοφιλή σειρά CSI; Έστω κι αν από ό,τι είχε ακουστεί ήταν τόσο κακομαθημένος που έφτασε στο σημείο να κλειδώσει έναν από του παραγωγούς σε μία ντουλάπα. Τέλος πάντων.

Εξαιρετικό ήταν το guest που είχε κάνει και ο υπέροχος Liberace. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ο εκκεντρικός δημιουργός είχε υποδυθεί τον κακό δίδυμο όχι σε ένα αλλά σε δύο επεισόδια του τηλεοπτικού Batman το 1966 και οι μετρήσεις τηλεθέασης μάλιστα έσπασαν τα ρεκόρ.