Fatih Akin, όλος δικός μας

the-cut
ΤΡΙΤΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ο παλιός γνώριμος Fatih Akin, ο αγαπημένος και βραβευμένος σε Κάννες, Βενετία, Βερολίνο και όχι μόνο δημιουργός με καταγωγή από την Τουρκία, έρχεται για να μας αφιερώσει δύο μέρες του και να μας μιλήσει για τη νέα του ταινία το The Cut/ Η μαχαιρία.

Mε αφορμή την πρεμιέρα της νέας του ταινίας, σήμερα 24/2 στις 20.30 στον Κινηματογράφο Δαναό, ο Akin θα μιλήσει για τη δημιουργία του και αύριο 25 του μήνα θα συζητήσει μαζί μας για σινεμά σε μια ανοιχτή εκδήλωση στο Goethe-Institut σε συνεργασία με την κινηματογραφική εταιρεία Rosebud.21.

Με το «The Cut» ο δημιουργός του ευφυούς Soul Kitchen (2009), της πρώτης μεγάλου μήκους ταινία του, ολοκληρώνει την τριλογία του «Αγάπη, Θάνατος και Διάβολος»: Η Αγάπη ήταν το θέμα του στο «Ποτέ μαζί», ο Θάνατος στο «Η άκρη του ουρανού» - τώρα θα δούμε την κινηματογραφική εκδοχή του «Διαβόλου», του Κακού στον άνθρωπο, του κακού που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν στους ανθρώπους.

Με αφορμή την προβολή του «The Cut» στις αίθουσες το Goethe-Institut Athen παρουσιάζει και τις δυο πρώτες ταινίες της τριλογίας «Αγάπη, Θάνατος και Διάβολος».

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Fatih Akin.

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, 20:30
«The Cut/Η μαχαιριά»
Αθηναϊκή πρεμιέρα της ταινίας παρουσία του σκηνοθέτη
Κινηματογράφος Δαναός, Λ. Κηφισίας 109 (Μετρό Πανόρμου)
Είσοδος μόνον με προσκλήσεις
Γλώσσα: Αρμενικά/Αγγλικά με ελληνικούς υπότιτλους

Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες της Αθήνας στις 5 Μαρτίου και της Θεσσαλονίκης στις 23 Μαρτίου.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

11.30 Συνάντηση με τον Fatih Akin

18:00 Ποτέ μαζί (2004, 121´)
Σενάριο και σκηνοθεσία: Fatih Akin, πρωταγωνιστούν: Birol Unel, Sibel Kekilli, Catrin Striebeck, Güven Kirac.

20:30 Η άκρη του ουρανού (2006/07, 120´)
Σενάριο και σκηνοθεσία: Fatih Akin, πρωταγωνιστούν: Baki Davrak, Nejat Aksu, Nursel Köse, Yeter Öztürk, Hanna Schygulla, Susanne Staub, Tunçel Kurtiz, Ali Aksu, Nurgül Yeşilçay, Ayten Öztürk.

Πληροφορίες: Goethe Institut Athens, Ομήρου 14-16, Κέντρο, 210-3661000, goethe.de/athen.