Saved by the bell: 25 χρόνια μετά καλά... κρατεί

bell
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ε, ναι λοιπόν εμείς εδώ στο click@Life τα 90s τα αγαπάμε (δε λέω 80s μην καρφωθούμε και ηλικιακά).

Συμβιβάζομαι με ένα early 90s και προχωρώ. Και τα αγαπάμε και τα προσέχουμε και τα λησμονούμε. Και συχνά πυκνά όχι μόνο σας κάνουμε και ένα update …20 χρόνων (και παραπάνω) αλλά σας το ποστάρουμε κιόλας με δόξα και τιμή στη σελίδα μας στο facebook.

Σειρά σήμερα έχει μία αγαπημένη (αν και κομματάκι ανόητη- γα να μην πω βλακώδης-  τώρα που το σκέφτομαι) τηλεοπτική επιτυχία με σχολικά μπερδέματα, εφηβικές ανησυχίες, μαζορέτες, όμορφα αγόρια και λυκειακές καζούρες. Ναι, πολύ σωστά καταλάβατε: Saved by the Bell.

Πρόσφατα η παρέα ξαναενώθηκε σε ένα σκετσάκι με τον Jimmy Fallon στο Tonight Show και εκεί είδα ότι οι πρωταγωνιστές της, αν και έχουν περάσει 25 χρόνια (καλά πόσο χρονών είμαι πια;) δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου. Και αν δε με πιστεύετε ορίστε οι αποδείξεις.

Mark-Paul Gosselaar: ο ξανθός γόης από την Καλιφόρνια (που δεν ξέρω γιατί εγώ πάντα θεωρούσα ότι είναι Καναδός αλλά καμία σχέση) ήταν εκείνος που στη σειρά έκανε το τεχνικό τερτίπι που σταματούσε το χρόνο, συνέχιζε με φάρσες στον κακομοίρη τον διευθυντή του σχολείου κα φυσικά όλα τα κοριτσάκια τσίριζαν στο πέρασμά του με πρωτεργάτισσα την κοπέλα του (συνήθως) την Kelly Kapowski (Tiffani Thiessen δηλαδή).

Σήμερα, ο άλλοτε cool Zack Morris, συνεχίζει να είναι γοητευτικός – αν και εκείνο το στραβό χαμόγελο ακόμα με εκνευρίζει-  και να εμφανίζεται τηλεοπτικά (ποτέ δεν σταμάτησε να υπάρχει σε σειρές μάλιστα) με καλύτερο το ρόλο του στο CSI.

Η Tiffani Thiessen, υποδύθηκε την κοπέλα του Zack, την Kelly Kapowski και αργότερα που μεγάλωσε έφτασε μέχρι το Beverly Hills (μα καλά όλοι πια έχουν μαθητεύσει στο 90210 και μόνο η Donna είχε πρόβλημα στο πτυχίο; Anyways). H Thiessen σήμερα παντρεμένη με ένα παιδί,  πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική επιτυχία White Collar, που το Δεκέμβριο τελείωσε έπειτα από 6 σεζόν. Παράλληλα είχε και ένα reunion με τον συμπρωταγωνιστή της Mario Lopez στο Κανάλι της μαγειρικής για το σόου «Dinner at Tiffni’s». Λίγο πιο νωρίς να έτρωγαν και θα έπαιρνε και Οscar η wanna be Audrey (κακία).

Και μιας και μιλάμε για τον Lopez, αυτός έκανε ότι κάνει ο κάθε παλιά επιτυχημένος (νυν αποτυχημένος) ηθοποιός που σέβεται τον εαυτό του: το γύρισε στην παρουσίαση και μάλιστα είναι πολύ καλύτερος, διατηρώντας την καριέρα και κυρίως την τσέπη του ζωντανή. Ο τηλεοπτικός A.C. Slater είχε… μούσκλα (από τα πρώτα 6pack της οθόνης) και χαρακτηριστική φυσική περμανάντ με χαίτη της εποχής.

Πλέον, τα μαλλιά ίσιωσαν (πάνε οι εποχές της υγρασίας, καταραμένη κλιματική αλλαγή) και έχει μπει τόσο πολύ στο πετσί της παρουσίασης που έκανε και εκπομπή το γάμο του με την Courtney Mazza: Mario and Courtney's Wedding Fiesta στο κανάλι TLC. Πέρυσι έβγαλε και ένα βιβλίο «Just Between Us» όπου μιλούσε για τα πάντα από το Saved by the Bell μέχρι την ερωτική του ζωή (αυτό δεν πρέπει να πάρει τουλάχιστον ένα Νobel; Ή έστω ένα Pulitzer;).

Επιστροφή στα..σοβαρά με την Elizabeth Berkley, η οποία υποδύθηκε την Jessie Spano. Ο ρόλος της ήταν επικουρικός εξαιτίας της σχέσης της με τον A.C αλλά κατά τ’ άλλα το μόνο που τη θυμίζει είναι οι δικές της μπούκλες. Ε, μα αν δεν ταίριαζαν, που λέει και η παροιμία. Η καριέρα της σήμερα μετρά μία συμμετοχή στο Dancing With the Stars, ένα guest στο «Melissa & Joey» και ένα βιβλίο-οδηγό για νεαρές κοπέλες με τίτλο «Ask Elizabeth: Real Answers to Everything You Secretly Wanted to Ask About Love, Friends, Your Body . . . and Life in General» κοινώς ό,τι θες να ρωτήσεις εδώ είμαι εγώ. Παράλληλα, παντρεύτηκε και τον ανιψιό του Ralph Lauren (ναι, του γνωστού) και έκανε και μία ταινία που θυμάμαι το 1995 το Showgirls (αλήθεια τώρα πόσο χρονών είμαι;).

Ο ενοχλητικός και εκνευριστικός Dustin Diamond, που υποδύθηκε τον επίσης ενοχλητικό Screech μάντεψε πολύπαθε αναγνώστη μου με ποια έβγαινε τηλεοπτικά τότε: Οϊμέ!  Με την Tori Spelling (όποια πέτρα και αν σηκώσεις πια αυτή θα βρεις από κάτω). Σήμερα, 25 χρόνια μετά αφού έγραψε και αυτός βιβλίο με τα παρασκήνια του Saved by the Bell, το Behind the Bell, που έγινε ο πυρήνας της ταινίας Lifetime's Saved by the Bell movie, συνελήφθη πέρυσι για οπλοκατοχή, πρόκληση απερίσκεπτου κινδύνου κ.λπ αλλά δήλωσε αθώος στην κατηγορία ότι μαχαίρωσε έναν άνδρα. Και να φανταστείς τότε τον θεωρούσαν χαζούλη. Κοίτα εξέλιξη! (Καμία).

Η Lark Voorhies, που υποδύθηκε τη fashionista πλούσια του σχολείου Lisa Turtle, είχε σχέση από το 1989 ως το 1992 με τον συμπρωταγωνιστής της Zack. Τελείωσε η σειρά, τελείωσε και ο έρωτας. Δεν έκανε καμία τρομερή καριέρα αλλά βγήκε στα πρωτοσέλιδα το 2012 όταν η μαμά της σε συνέντευξη στο People αποκάλυψε ότι παλεύει με τη νόσο της διπολικής διαταραχής.

Ο διευθυντής του σχολείου, ο  Mr. Richard Belding, ήταν ο ρόλος που υποδύθηκε ο Dennis Haskins. Τηλεοπτικά αν και τον παίδευσαν τα παιδιά, αυτός και στο γάμο του Zack και της Kelly πήγε και τον Screech τον πήρε για βοηθό του. Στην πραγματική του ζωή έχει εμφανιστεί σε αρκετές σειρές από το How I Met Your Mother ως το Mad Men.

Και εννοείται πως το Saved by the Bell έγινε κάμποσες τηλεταινίες με τους ίδιους πρωταγωνιστές: από τα κολεγιακά χρόνια, μέχρι τις περιπέτειες στη Χαβάη, τον γάμο των πρωταγωνιστών, τις ιστορίες εκ των έσω κ.λπ. Έλεος, άλλο Degrassi μας βρήκε πια.

Σόφη  Ζιώγου
[email protected]