Ποιος ψηφίζει Jude Law για...Πάπα;

law
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

O Jude Law κάνει τη μεγάλη επιστροφή αφήνοντας πίσω του τους μέτριους ρόλους- εκτός των ταινιών του Wes Anderson- και γίνεται ...Πάπας.

Οι φήμες λένε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο να υποδυθεί ένα νέο «είδος» Πάπα στην πολυαναμενόμενη τηλεοπτική παραγωγή του βραβευμένου με Oscar Ιταλού δημιουργού Paolo Sorrentino. Η σειρά που προς το παρόν φέρει τον τίτλο «The Young Pope» αφορά σε έναν φανταστικό ποντίφικα, τον πρώτο Ιταλοαμερικανό στην ιστορία της Καθολικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ωστόσο πληροφορίες των ιταλικών μέσων, ο Law θα υποδυθεί έναν σκληρό, συντηρητικό Αμερικανό ποντίφικα που επιστρατεύεται από το Βατικανό επειδή έχει πλέον κουραστεί από τους φιλελεύθερους και όπως ανακοίνωσε στο Variety ο Tony Grisoni «Κανείς, ούτε καν στο Βατικανό, δεν είναι προετοιμασμένος για τη σκληρότητά αυτού του Αμερικανού Πάπα».

Οι Lorenzo Mieli και Mario Gianani βρίσκονται στην παραγωγή σε συνεργασία με την Sky Italia, του Rupert Murdoch που έχει αναλάβει την μετάδοση της σειράς. Από την άλλη, ο Sorrentino και οι συνεργάτες του στο σενάριο Umberto Contarello, Stefano Rulli και Tony Grisoni έχουν ήδη ολοκληρώσει το κείμενο. Το φιλόδοξο και πολυέξοδο έργο θα σημάνει και την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Sorrentino στη μικρή οθόνη.

Η σειρά θα περιλαμβάνει οκτώ 45άλεπτα επεισόδια στα αγγλικά και τα γυρίσματα θα γίνουν σε Βατικανό και ΗΠΑ. Μέχρι τότε όμως ο Sorrentino θα μας παρουσιάσει την τελευταία του κινηματογραφική δουλειά, La Giovinezza (αγγλικό τίτλος In the Future) με τους Michael Caine, Rachel Weisz και Jane Fonda στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η ταινία αναμένεται να προβληθεί στις 21 Μάιου στην Ιταλία ενώ πιθανότατα θα τη δούμε και στο Φεστιβάλ των Καννών, που διεξάγεται από τις 13 ως τις 24 Μαΐου.