Οι δεινόσαυροι του Σπίλμπεργκ επιστρέφουν

oi-deinosauroi-tou-spilmpergk-epistrefoun

ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ αποκάλυψε ότι στα σχέδια του συμπεριλαμβάνεται ένα σίκουελ του «Jurassic Park».

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ εμφανίστηκε την Πέμπτη στο Comic Con του San Diego στο πλαίσιο της προώθησης της νέας κινηματογραφικής μεταφοράς του Τεν Τεν. Παρά τον ενθουσιασμό για τον Τεν Τεν, λόγω της συνεργασίας του Σπίλμπεργκ με τον Πήτερ Τζάκσον και το αξιόλογο καστ, η μεγάλη είδηση που βγήκε από την συνέντευξη τύπου είναι ότι έχουν αρχίσει οι προεργασίες για μια νέα ταινία Jurassic Park.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «έχουμε μια ιστορία, έχουμε ένα συγγραφέα που δουλεύει το σενάριο και νομίζω ότι θα δούμε το Jurassic Park 4 στο προσεχές μέλλον, πιθανότατα μέσα στα επόμενα δυο ή τρία χρόνια».

Το «Jurassic Park» βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Μάικλ Κράιτον και υπήρξε τεράστια εισπρακτική επιτυχία το 1993, με κέρδη που έφτασαν τα 915 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Η μεγάλη συνεισφορά του Σπίλμπεργκ όμως ήταν οι τεχνικές καινοτομίες που εισήγαγε για την πιο αληθοφανή απόδοση των «κλωνοποιημένων» δεινοσαύρων.

Οι δυο συνέχειες της ταινίας, μολονότι δεν είχαν την ανάλογη επιτυχία, διατήρησαν τον μύθο του Jurassic Park «ζωντανό». Ο Σπίλμπεργκ τιμήθηκε στο Comic Con και με το βραβείο Inkpot για την συνεισφορά του στο χώρο της επιστημονικής φαντασίας, αφού εκτός από το «Jurassic Park», έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες «E.T.» και «Στενές επαφές τρίτου τύπου». Αποδεχόμενος το βραβείο δήλωσε ότι «όλοι αγαπάμε τις πρωταρχικές πηγές έμπνευσης που μας έφεραν εδώ και αυτές πάντοτε ήταν η συλλογική φαντασία όλων των υπέροχων καλλιτεχνών και συγγραφέων».