Fashion on Screen και ετοιμαστείτε για catwalk στο σινεμά

valentino Lorenzo Agius ©

Valentino: The last Emperor. Σκηνοθεσία: Matt Tyrnauer.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Δωρεάν σινεμά, μόδα, γκλάμουρ και ό,τι πιο δημιουργικό, μας επιφυλάσσει το Fashion Workshop από τη Βίκυ Καγιά, που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 ως τις 22 Μαρτίου στο Nixon στον Κεραμεικό.

Το τετραήμερο κινηματογραφικό φεστιβάλ μόδας, που διοργανώνει το Fashion Workshop by Vicky Kaya συνεχίζει την πρώτη επιτυχημένη απόπειρα του Νοεμβρίου και επιστρέφει στο ανανεωμένο Screening Room του NIXON, που μετατρέπεται σε ένα… catwalk για σινεφίλ.

Από το Valentino: The Last Emperor, μέχρι το περίφημο Sunset Boulevard του Billy Wilder, και το ντοκιμαντέρ Paris is Burning θα παρακολουθήσουμε ταινίες συνδεδεμένες με τη μόδα, σπάνια ντοκιμαντέρ και δυσεύρετα fashion films μικρού μήκους.

Για τέσσερις ημέρες θα πραγματοποιούνται προβολές ταινιών, υπό την επιμέλεια του ταλαντούχου σχεδιαστή κοστουμιών, φωτογράφου και δημοσιογράφου Filep Motwary, που συνοψίζουν όλο το νόημα της μόδας και αποτυπώνουν την επιρροή της στο κινηματογράφο, αλλά και στην ευρύτερη σύγχρονη κουλτούρα.

Annie Leibovitz / Annie Leibovitz

Annie Leibovitz: Life through a lens. Σκηνοθεσία: Barbara Leibovitz.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει δωρεάν ταινίες που άφησαν εποχή, παλιές ή νεότερες, καθώς και σπάνιες προβολές μικρού και μεγάλου μήκους που έχουν ως κοινό γνώμονα τη μόδα και την υψηλή αισθητική. Οι προβολές είναι προγραμματισμένες να ξεκινούν αργά το απόγευμα και να διαρκούν έως τα μεσάνυχτα στο ατμοσφαιρικό Screening Room του Nixon στον Κεραμεικό, συγκεκριμένα όμως το Σάββατο 21/3 θα πραγματοποιηθούν και μεσημβρινές προβολές έτσι ώστε όσοι  θεατές επιθυμούν να μπορέσουν να απολαύσουν παράλληλα και το φημισμένο brunch του NIXON.

Σκοπός του Fashion on Screen είναι να προωθήσει και να προβάλει τη βιομηχανία της μόδας σε Ελλάδα και εξωτερικό, προσκαλώντας ανάμεσα στο κοινό του δημοσιογράφους μόδας, bloggers και φωτογράφους από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια ετήσια γιορτή της μόδας, εκπαιδευτικού χαρακτήρα που προβάλει την Αθήνα ως πολιτισμική πρωτεύουσα συγκεντρώνοντας θετική δημοσιότητα από έναν δημοσιογραφικό και καλλιτεχνικό χώρο με μεγάλη επιρροή.

Πληροφορίες: 19-22 Μαρτίου, Nixon, Αγησιλάου 61, Κεραμεικός.