6 ταινίες τρόμου που περιμένουμε μέσα στο 2015

it-follows
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Οι ταινίες τρόμου έχουν φανατικούς θαυμαστές, οι οποίοι όμως... έχουμε το ανικανοποίητο και όχι άδικα. Εξάλλου, πόσα καλά θρίλερ θυμάστε να έχουν βγει τον τελευταίο καιρό;

Ειδικά μάλιστα μετά και την εξόρμηση των σούπερ ηρώων και των δυστοπκών μυθιστορημάτων στο σινεμά, είμαστε κάπως παραπονεμένοι. Μα όχι πια. Το 2015 φαίνεται… ειδυλλιακό για τους λάτρεις τους είδους. Και θα επικεντρωθώ σε 6 ταινίες τρόμου, που περιμένουμε πως και πως. Σημειώστε.

It Follows: η ταινία προβλήθηκε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αθήνας τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις. Η ταινία ουσιαστικά περιστρέφεται γύρω από ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο φάντασμα. Και ναι μπορεί αυτό να σας ακούγεται αστείο αλλά τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Η Maika Monroe υποδύεται μία 19άχρονη κοπέλα που ξεκινά να βγαίνει με τον νεαρό Hugh. Σύντομα αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται. Ο βραβευμένος στις Κάννες, αν και άπειρος με μόλις 3 ταινίες σκηνοθέτης David Robert Mitchell εμπνέεται από τα splatter των 80s και υπόσχεται αυθεντικό τρόμο.

Unfriended: το bulling μέσω Skype γίνεται ο εφιάλτης των πρωταγωνιστών του Unfriended, που παρουσιάζει τη νέα τάση στις ταινίες τρόμου. Θάνατος μέσω internet και  6 έφηβοι παρακολουθούνται από μία φιγούρα, την οποία δε βλέπουμε. Αυτή υποστηρίζει ότι ονομάζεται Laura Barns. Αλλά το θέμα είναι ότι η Laura είχε αυτοκτονήσει 1 χρόνο πριν, όταν ένα εξευτελιστικό βίντεό της ανέβηκε online. Eνδιαφέρουσα ιδέα τύπου Blair Wich Project αλλά σε laptop.

The Lazarus Effect: Οι πρώτες φήμες λένε ότι πρόκειται για καρμπόν του Flatliners. Οι παραγωγοί λένε ότι απλά εμπνεύστηκαν από την ταινία του 1990. Λίγη σημασία έχει. Olivia Wilde, Mark Duplass, Evan Peters και  Donald Glover πρωταγωνιστούν ως φοιτητές ιατρικής που βρίσκουν τρόπο να επαναφέρουν στη ζωή τους νεκρούς, οι οποίοι έρχονται αλλαγμένοι. Ας ελπίσουμε να αξίζει τον κόπο.

The Falling: Το The falling ανήκει στην κάστα των ψυχολογικών θρίλερ. Πρωταγωνίστρια η Maisie Williams του Game of Thrones. H  ιστορία εξελίσσεται σε ένα αγγλικό σχολείο θηλέων το 1969, όπου η Williams, ένα κορίτσι με αρκετά προβλήματα, αρρωσταίνει ξαφνικά μεταδίδοντας τον ιό στους συμμαθητές της. Ακολουθεί τραγωδία και ένα θρίλερ με σκοτεινή ατμόσφαιρα. Αίματα και ξεκοιλιάσματα μην περιμένετε.

Spring: όσοι το είδαν είπαν ότι όσο λιγότερα ξέρεις για το Spring, τόσο το καλύτερο. Και αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο που εντείνει την περιέργεια. Low budget αλλά με υψηλές προδιαγραφές παρουσιάζει την Eva (Lou Taylor Pucci) μία νεαρή κοπέλα με αρκετά προβλήματα που πηγαίνει στην Ευρώπη μετά το θάνατο της μητέρας της. Ταξιδεύει στην Ιταλία, ερωτεύεται αλλά η αγάπη αυτή είναι περισσότερο μαρτυρική και σκοτεινή από ότι φαίνεται στην αρχή. Αναπάντεχη και σοκαριστική πάντως τη χαρακτηρίζουν όσοι την έχουν δει.

Crimson Peak: η ταινία της διεστραμμένης και δημιουργικής διάνοιας που ακούει στο όνομα Guillermo Del Toro δεν έχει περιθώρια αμφισβήτησης. Η ταινία διαδραματίζεται στα βόρεια της Αγγλίας το 19ο αιώνα, όπου μία όμορφη συγγραφέας ανακαλύπτει το σκοτεινό παρελθόν του συζύγου της. Mia Wasikowska, Tom Hiddleston, Jessica Chastain και Charlie Hunnam, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και μία kinky, σκοτεινή και goth ιστορία στις κινηματογραφικές αίθουσες περίπου τον Οκτώβριο του 2015.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]