Έτοιμος (πάλι) για τα δικαστήρια ο James Cameron

james-cameron
ΤΡΙΤΗ, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Ο εγωκεντρικός και υπερόπτης (συγνώμη κιόλας) σκηνοθέτης James Cameron, αφού μας ανακοίνωσε ότι θα αναστήσει την Sigourney Weaver, αφού μας προειδοποίησε ότι θα μείνουμε με το στόμα ανοιχτό με αυτά που ετοιμάζει και αφού έχει ξεκινήσει με τα Avatar 2, 3 και 4, βάζει πλώρη για τα δικαστήρια.

Ο λόγος είναι ότι κατηγορήθηκε (και δεν είναι η πρώτη φορά, σίγουρα δε ούτε και η τελευταία) ότι έκλεψε το σενάριο του Avatar από τον Τσετσένο συγγραφέα Ruslan Zakriyev.

Μάλιστα, ο συγγραφέας, που ισχυρίζεται ότι έχει εκδώσει το βιβλίο του SekretnoyeOruzhiye (Secret Weapon) και το είχε διαδικτυακά διαθέσιμο από το 2002, αναφέρει ότι ο Αμερικανός σκηνοθέτης έχει χρησιμοποιήσει στο εισπρακτικό του ...κρεσέντο, που φέρει το όνομα Avatar, σκηνές πανομοιότητες με αυτές που έχει γράψει ο ίδιος.

Για να επιβεβαιώσει τις απόψεις του, ο Ruslan Zakriyev, κατέφυγε σε ειδικό στην Ένωση Σεναριογράφων της Τσετσενίας, ο οποίος υποστήριξε ότι όντως οι ισχυρισμοί του ισχύουν. Σε δήλωσή του στο Ρωσικό Πρακτορείο, ο Zakriyev ανέφερε ότι «Ο Cameron πρέπει να με πληρώσει 1 δις δολάρια από τα 3 δις δολάρια που έβγαλε με το Avatar. Και εγώ θέλω να φτιάξω κινηματογραφικό στούντιο».

O συγγραφέας είπε ακόμα ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον James Cameron σε μία κίνηση καλής θέλησης αλλά ο σκηνοθέτης του είπε να μπει στην ουρά μαζί με τους υπόλοιπους που τον κατηγορούν ότι έκλεψε σκηνές από τα βιβλία τους και τις χρησιμοποίησε στο Avatar. Έτσι, επόμενη κίνησή του είναι να κινηθεί νομικά ενώ το Avatar του 2009 υπήρξε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία στη Ρωσία και έλαβε μάλιστα και βραβείο Χρυσού Αετού ως καλύτερη ξενόγλωσση ταινία.