6 φανταχτερά...προγαμιαία συμβόλαια του Hollywood

brad
ΤΡΙΤΗ, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Τα ζευγάρια του Hollywood ξέρουν να προστατεύουν πολύ καλά τα οικονομικά τους και ένα δυνατό χαρτί για να το πετύχουν είναι το προγαμιαίο συμβόλαιο που υπογράφουν για να μην καταλήξουν σαν τον… Mel Gibson που ακόμα μετρά χρήματα για την Oksana και όχι μόνο.

Το κορυφαίο στη λίστα ζευγάρι είναι οι Brad Pitt και Angelina Jolie. Και οι δύο είχαν χρήματα και καριέρες όταν γνωρίστηκαν, γι' αυτό και τον Οκτώβριο του 2013, ένα σχεδόν χρόνο πριν τον μυστικό τους γάμο, και αφού είχαν αυξήσει τη φαμίλια τους κατά κάμποσα παιδιά, αποφάσισαν να συνυπογράψουν ένα προγαμιαίο συμβόλαιο 101 σελίδων (μα έλεος!) προστατεύοντας τις προσωπικές τους περιουσίες και διασφαλίζοντας την κοινή κηδεμονία των παιδιών τους. Ωστόσο, οι κακές γλώσσες λένε ότι η Angelina έχει βάλει όριο πώς αν ο Βrad την απατήσει χάνει τα γονεϊκά του δικαιώματα.  Plus: στον προηγούμενο γάμο του με τη Jennifer Aniston, ο Brad δεν είχε προγαμιαίο συμβόλαιο καθώς η αξία της περιουσίας του καθενός ήταν πάνω κάτω η ίδια.

Η Nicole Kidman από την άλλη είχε να αντιμετωπίσει και τους παλιότερους εθισμούς του συζύγου της Keith Urban. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2005 και παντρεύτηκαν τον επόμενο Ιούνιο αλλά επειδή ο Keith είχε ιστορία με τα ναρκωτικά, η Αυστραλιανή σταρ διασφάλισε με ένα προγαμιαίο συμβόλαιο ότι κάθε χρονιά που παραμένουν παντρεμένοι, ο Keith παίρνει 640.000 δολάρια, αλλά αν ξανακυλήσει χάνει τα πάντα.

Η Catherine Zeta-Jones έχει υπογράψει ένα προγαμιαίο συμβόλαιο που της διασφαλίζει 2.8 εκατ. δολάρια για κάθε χρόνο που παραμένει παντρεμένη με τον Michael Douglas. Στα bonus είναι ακόμη 5 εκατ. δολάρια αν ο Michael διαλύσει το γάμο λόγω εξωσυζυγικής σχέσης.

Το προγαμιαίο συμβόλαιο μεταξύ Justin Timberlake και Jessica Biel αναφέρει πως αν ο Justin ατιμάσει το στεφάνι του, εκείνο θα πάρει 500.000 δολάρια. Πάντως αν το σκεφτείς δεν θα καταξοδευτεί κιόλας.

Όταν ο Tom Cruise το 2012 χώρισε από την Katie Holmes όλοι μιλούσαν για το πόσα λεφτά θα έπαιρνε. Ο Tom όμως είχε προνοήσει και σύμφωνα με το προγαμιαίο συμβόλαιο που είχε κάνει με την Holmes, η τότε σύζυγός του δε θα έπαιρνε δεκάρα τσακιστή αν χώριζαν. Και έτσι ακριβώς συνέβη. Το μόνο που πληρώνει είναι 400.000 δολάρια το χρόνο διατροφή για τη Suri, που αναλογικά με τα εκατομμύρια που βγάζει, είναι ψίχουλα.

Η Denise Richards από την άλλη, υπήρξε πιο έξυπνη και προνοητική. Επειδή γνώριζε πολύ καλά ότι ο Charlie Sheen δεν ήταν και ο πιο αγαθός και απονήρευτος άνθρωπος στον πλανήτη, φρόντισε το προγαμιαίο συμβόλαιο να της εξασφαλίζει χρήματα που θα καλύπτουν πέρα από τη διαβίωσή της και την αξιοπρέπειά της, σε περίπτωση που το διαζύγιο έβγαινε λόγω απιστίας. Και έτσι ακριβώς έγινε. Η ρήτρα και μόνο για την απιστία πάντως που είχε το συμβόλαιο εξασφάλισε στη Richards το ποσό των 4 εκατ. δολαρίων.