Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο γοητεύεται από τη Μόνικα Μπελούτσι

o-rompert-nte-niro-goiteuetai-apo-ti-monika-mpeloutsi

ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

O Ρόμπερτ ντε Νίρο ξεσκονίζει τα ιταλικά του, βιώνοντας ένα πρώτης τάξεως κινηματογραφικό ρομάντζο με την εκρηκτική Μόνικα Μπελούτσι.

«Οι εποχές του έρωτα» (Ages of love)

Ο Τζιοβάνι Βερονέζι παραμένοντας πιστός στο πνεύμα των προηγούμενων ταινιών του, επιστρέφει με μια σπονδυλωτή περιπέτεια στην οποία πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων το σύμβολο του σεξ η Μόνικα Μπελούτσι και ο σύγχρονος θρύλος του αμερικανικού σινεμά, Ρόμπερτ ντε Νίρο. Αν πιστέψουμε τις δηλώσεις της Μόνικα Μπελούτσι ότι υπήρχε ανάμεσά τους μια ξεχωριστή χημεία, τότε πρόκειται πραγματικά για μια από τις κορυφαίες ερωτικές ταινίες για το φετινό καλοκαίρι.

Ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί ως συνδετικό κρίκο των ιστοριών του έναν οδηγό ταξί που δεν είναι άλλος από τον Έρωτα. Ο φακός του αιχμαλωτίζει το πάθος σε διαφορετικές ηλικίες: ο νεαρός Ρομπέρτο είναι έτοιμος να παντρευτεί τη Σάρα αλλά γνωρίζει την προκλητική και μυστηριώδη Μίκολ. Η περίοδος της ωριμότητας σηματοδοτείται από την περιπέτεια του Φάμπιο: μετά από 25 χρόνια έγγαμου συζυγικού βίου, παρασύρεται από την Έλενα, η οποία κρύβει το πραγματικό της πρόσωπο.

Και στο φινάλε έχουμε το αποκορύφωμα. Σε αυτό το χρονικό όριο που ο πρωταγωνιστής έχει αρχίσει να αφήνει πίσω του τη μέση ηλικία συναντά τον έρωτα στη Ρώμη. Ο Άντριαν (Ρόμπερτ ντε Νίρο) είναι ένας αμερικανός καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, ο οποίος μετά το διαζύγιό του εγκαθίσταται στην ιταλική πρωτεύουσα. Μοναχικός και κλειστός, δεν εμπιστεύεται παρά μόνο τον φίλο του Αγκούστο (Μισέλ Πλάσιντο) ο οποίος γνωρίζει για την ευαίσθητη μεταμόσχευση καρδιάς στην οποία υπεβλήθη πριν επτά χρόνια. Ο έρωτας θα χτυπήσει και πάλι τη νέα καρδιά του Άντριαν, φέρνοντας στη ζωή του τη Βαϊόλα (Μόνικα Μπελούτσι).

Ο Τζιοβάνι Βερονέζι αναφερόμενος στην ταινία του, τονίζει: «Ο έρωτας είναι ένα θέμα για το οποίο μπορεί κανείς να γράψει εκατομμύρια ιστορίες. Τα τρία κεφάλαια που συνιστούν αυτή την ιστορία (στην πραγματικότητα, σκοπός μου ήταν να μιλήσω για τις τρεις αυτές ιστορίες, καθεμία από τις οποίες θα αντιμετωπίζεται σαν μια μικρότερη ταινία μέσα στην ταινία), συνδέονται μεταξύ τους και θα μπορούσαν πολύ εύκολα να αντιπροσωπεύουν την αισθηματική ζωή ενός και μόνο χαρακτήρα σε διαφορετικές ηλικίες. Ο έρωτας και τα συναισθήματα, όπως τα βιώνει κανείς ή πρόκειται να τα βιώσει…». Παίζουν οι : Ρόμπερτ ντε Νίρο, Κάρλο Βερνόνε, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Μισέλ Πλάσιντο, Λάουρα Τσιάτι, Ντονατέλα Φινοκιάρο, Βαλέρια Σολαρίνο, Εμμανουέλ Προπίτσιο. Η ταινία προβάλλεται από τη Seven Films.