«Ο πλανήτης των πιθήκων: η εξέγερση» με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Φράνκο

o-planitis-ton-pithikon-i-eksegersi-me-protagonisti-ton-tzeims-franko-eksegersi-me-protagonisti-ton-tzeims-franko

ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Οι πίθηκοι ετοιμάζονται να εισβάλλουν και πάλι στη μεγάλη οθόνη στη νέα περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας του Ρούπερτ Ουάιτ «Ο πλανήτης των πιθήκων: η εξέγερση». Δείτε αποκλειστικά στο click@Life το βίντεο με τον Άντι Σέρκις, ο οποίος στην ταινία «ζωντανεύει» έναν πίθηκο –επαναστάτη.

Πίθηκοι με επαναστατικές διαθέσεις θα κατακτήσουν τη μεγάλη οθόνη σε λίγες μέρες, ενώ η κινηματογραφική βιομηχανία αντλεί έμπνευση από τη δεκαετία του ’70, όταν η καλτ σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας για τον «Πλανήτη των πιθήκων» είχε αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Η αρχή είχε γίνει το 1968 με τον «Πλανήτη των πιθήκων» του Φράνκλιν Σάφνερ και πρωταγωνιστή τον Τσάρλτον Ίστον.

Ακολούθησαν άλλα τέσσερα σίκουελ από τρεις διαφορετικούς σκηνοθέτες: «Η επιστροφή στον πλανήτη των πιθήκων» (1970) του Τεντ Ποστ, «Η απόδραση από τον πλανήτη των πιθήκων» (1971) του Ντον Τέιλορ, «Η κατάκτηση του πλανήτη των πιθήκων» (1972) του Τζ. Λι Τόμσον, ο οποίος σκηνοθέτησε επίσης και την περιπέτεια «Η μάχη για τον πλανήτη των πιθήκων» (1973).

Οι πίθηκοι, μετά από μια λαμπρή καριέρα στον κινηματογράφο αλλά και σε τηλεοπτικές σειρές, περίμεναν ως το 2001 για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο ριμέικ του Τιμ Μπάρτον «Ο πλανήτης των πιθήκων».

Τώρα σειρά έχει το πρίκουελ «Ο πλανήτης των πιθήκων: η εξέγερση» του Ρούπερτ Ουάιτ που θα προβληθεί στις 4 Αυγούστου και στη χώρα μας, αποτελώντας την αφετηρία μιας νέας σειράς ταινιών, αν η πορεία στο box office στεφθεί με επιτυχία.

«Ο πλανήτης των πιθήκων: η εξέγερση»

Στη νέα ταινία τον πρωταγωνιστικό ρόλο του επιστήμονα Γουίλ Ρόντμαν θα ενσαρκώσει ο Τζέιμς Φράνκο, ενώ στο φιλμ συμμετέχουν κι άλλα γνωστά ονόματα όπως ο Τζον Λίθγκοου, η Φρίντα Πίντο και ο Άντι Σέρκις.

Το σενάριο του έργου κάνει λόγο για άλλον έναν κίνδυνο που εκκολάπτεται σε ένα επιστημονικό εργαστήριο, αντανακλώντας τον σκεπτικισμό για τα ηθικά όρια της γενετικής.

Ο νεαρός και φιλόδοξος επιστήμονας Γουίλ προσπαθεί να βρει μια θεραπεία για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να ανακουφίσει τον πατέρα του, ο οποίος πάσχει από αυτή τη νόσο. Δοκιμάζοντας έναν ορό σε κάποιον θηλυκό πίθηκο ανακαλύπτει ότι το ζώο αναπτύσσει αφύσικα επίπεδα υψηλής νοημοσύνης που τα κληρονομεί αργότερα στο μωρό του, τον Καίσαρα.

Ο Γουίλ μεγαλώνει μαζί με μια συνάδελφό του τον Καίσαρα και κάποια στιγμή αποφασίζει ότι το ζώο πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα νέο περιβάλλον. Ο πίθηκος όμως, επειδή έχει εξελιχθεί διανοητικά σε πολύ μεγάλο βαθμό, δραπετεύει και προσπαθεί να βοηθήσει το καταπιεσμένο είδος του να επαναστατήσει ενάντια στους ανθρώπους…

Οι συντελεστές της φιλόδοξης αυτής παραγωγής αξιοποίησαν τα πιο πρόσφατα τεχνολογικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν στο «Avatar» για να προσδώσουν ρεαλισμό και αληθοφάνεια στους χαρακτήρες. Ο Καίσαρας καθίσταται ένας από τους βασικούς χαρακτήρες της περιπέτειας, ένα ευαίσθητο ζώο με ανθρώπινες ιδιότητες. Ο ηθοποιός Άντι Σέρκις , ο πλέον ειδικός στην ερμηνεία χαρακτήρων με τη χρήση τεχνολογίας motion capture, ζωντανεύει τον Καίσαρα, προσδίδοντάς του ψυχή, σοφία και καρδιά. Στο αποκλειστικό βίντεο του clic@Life ο Σέρκις προλογίζει την ταινία.

Πληροφορίες: «Ο πλανήτης των πιθήκων: η εξέγερση» θα προβληθεί στις 4 Αυγούστου στους κινηματογράφους από την Odeon.