Outview Film Festival: ξεκινά η γιορτή του σινεμά

pride
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΜΑΙΟΥ 2015

Το Outview Film Festival ξεκινά με δόξα και τιμή, στην κυριολεξία, με την ταινία Pride, που κέρδισε κοινό και κριτικούς στις περυσινές Κάννες να σηματοδοτεί την τελετή έναρξης.

Το Φεστιβάλ ανοίγει τις πύλες του στις 7 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 15 του μήνα, αφού πρώτα μας χαρίσει εκπληκτικές κινηματογραφικές προβολές, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα, που δε μπορεί παρά να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό θεατή. Πρώτο δείγμα η ταινία έναρξης, που σε συνεργασία με τη NEO FILMS, μας παρουσιάζει το φετινό Outview στις 7 Μαΐου 2015 στις 20.30 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Πρόκειται για μία ταινία που βραβεύτηκε με το Queer Palm στο φεστιβάλ Καννών 2014 και κέρδισε κοινό και κριτικούς. Η υπόθεση αφορά  στους αγώνες των LGBT ακτιβιστών στη Βρετανία του 1984, που εστιάζει στο πώς η σύνδεσή τους με τους υπόλοιπους αγώνες της εργατικής τάξης (συγκεκριμένα τους ανθρακωρύχους) συνέβαλε στην ωρίμανση και μεγαλύτερη επιτυχία των δικών τους διεκδικήσεων.

Η προβολή αποτελεί τη συμβολική απάντηση: όλα τα κινήματα θα παραμένουν καταδικασμένα να αποτύχουν εάν δεν καταφέρουν να συνεργαστούν με τους υπόλοιπους αγώνες γύρω τους. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η υποψήφια για Oscar, Imelda Staunton (Το Μυστικό της Vera Drake, Χάρυ Πότερ) και ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Bill Nighy (Πειρατές της Καραϊβικής, Αγάπη είναι...). Μαζί τους παίζει και ο Andrew Scott (από το τηλεοπτικό Sherlock) που θα εμφανιστεί στην επόμενη ταινία του James Bond, SPECTRE.

Την ταινία θα προλογίσει ο Γιώργος Καπουτζίδης μαζί με συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς «Εθνική Ελλάδος». Αναλυτικά το πρόγραμμα των ταινιών του Φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε στο επίσημο site του Οutview Film Festival.

Πληροφορίες: 7-15  Μαΐου  2015, Ταινιοθήκη της Ελλάδας, Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136, Μετρό Κεραμεικός, εισιτήρια: προβολή: 5 ευρώ, ημερήσιο: 8 ευρώ / φοιτητικό: 6 ευρώ, διαρκείας: 50 ευρώ. Στους ανέργους η είσοδος στις απογευματινές προβολές (οι πρώτες προβολές της κάθε ημέρας) θα είναι ελεύθερη με επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους. Δε θα υπάρχει προπώληση, η διάθεση των εισιτηρίων θα γίνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας την περίοδο του φεστιβάλ.