Δήμος Θέος: 50 χρόνια δημιουργίας

theos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΙΟΥ 2015

Η ελληνική τέχνη της μικρής και μεγάλης οθόνης έχει να επιδείξει τεράστια ονόματα. Ένα από αυτά είναι ο Δήμος Θέος, ο πρωτοπόρος του ελληνικού σινεμά από τα Άγραφα που έγινε ο πρώτος Έλληνας που βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας.

Αυτό συνέβη το 1968 για την ταινία Κιέριον. Σήμερα, πολλά χρόνια από τότε που πρωτοεμφανίστηκε, διεκδίκησε και κέρδισε επάξια μια θέση στα κινηματογραφικά δρώμενα, ο Δήμος Θέος είναι το τιμώμενο πρόσωπο σε ένα ειδικό αφιέρωμα γαι τα 50 χρόνια προσφοράς του.

Από την Πέμπτη 28 ως την Κυριακή 31 Μαίου, στην Αλκυονίδα new star art cinema θα προβληθεί το αφιέρωμα «Δήμος Θέος, ο πρωτοπόρος του ελληνικού σινεμά», το οποίο περιλαμβάνει όλες τις μεγάλου μήκους ταινίες του σκηνοθέτη, δείγμα από τη δουλειά του στον τομέα του ντοκιμαντέρ, ζωντανές συζητήσεις, έκθεση φωτογραφικού και άλλου υλικού, καθώς και συναυλία.

Για το έργο του Δήμου Θέου θα μιλήσουν οι: Τέος Ρόμβος, Χρήστος Μήτσης, Ανδρέας Ταρνανάς, Παναγιώτης Γεννηματάς, Απόστολος Διαμαντής, Τάκης Θεοδωρόπουλος, Γιώργος Καραμπελιάς, Κωνσταντίνος Μπλάθρας, Δημοσθένης Αγραφιώτης, Γιάγκος Ανδρεάδης, Γιάννης Γεράσης, Φώτης Τερζάκης, Γιώργος Πανουσόπουλος, Κώστας Φέρρης, Χρήστος Δήμας, Γιάννης Ζουμπουλάκης, Κώστας Τερζής.

Πληροφορίες: 28- 31 Μαΐου, ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema, οι προβολές ξεκινούν στις 19:00, ημερήσιο εισιτήριο 5 ευρώ.