Οι Coldplay έγραψαν musical για το Game Of Thrones;

coldplay
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΙΟΥ 2015

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν οι fans της δημοφιλούς σειράς θα θέλανε να δούνε μια μεταφορά της σε μορφή musical. Ο Chris Martin των Coldplay όμως σκέφτηκε ότι θα είναι ένα πολύ πετυχημένο εγχείρημα και έτσι προσκάλεσε τους ηθοποιούς για να ηχογραφήσουν μερικά τραγούδια δικής του έμπνευσης και σύνθεσης για τις παραστάσεις.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια, αλλά το όλο project στήθηκε ως μια όντως πολύ αστεία και πρωτότυπη κίνηση για συγκεντρώσει χρήματα για τη Red Nose Day, μια φιλανθρωπική οργάνωση με σκοπό την βοήθεια παθόντων παιδιών ανά τον κόσμο. Η Red Nose Day είναι πολύ δημοφιλής στη Βρετανία και στις Η.Π.Α. και αρκετοί είναι οι celebrities και διάσημοι που την προωθούν στα διαδικτυακά τους κανάλια, φορώντας κόκκινες μύτες κλόουν.

Ο Martin και οι Coldplay όμως, επέλεξαν να φτιάξουν ένα mockumentary,  για τo τηλεοπτικό αφιέρωμα  “A Red Nose Day TV special”, στο οποίο σχεδόν όλο το cast του Game of Thrones μαζεύτηκε σε ένα studio για να τραγουδήσει κάποια ξεκαρδιστικά τραγούδια, ανάμεσα  τους την μπαλάντα “Wild Thing” που αφιέρωσε ο Jon Snow στην Ygritte, μια ακόμα μπαλάντα γραμμένη για τον Jamie Lannister που μιλάει για τον έρωτα του με  την αδερφή του Cersei, τη Daenerys Targarien να απαριθμεί τα κατορθώματα της με reggae υπόκρουση και φυσικά μια καταπληκτική ερμηνεία του Tyrion Lannister, του γνωστού μας Imp, όπου αποτίνει φόρο τιμής σε αυτούς που μέχρι τώρα έχουν πεθάνει στη σειρά, ενώ αυτός μπορεί ακόμα και συνεχίζει παρά τα όσα έχει περάσει.  Στο ρόλο του αφηγητή,  βρίσκεται ο Liam Neeson.

Δυστυχώς, το όνειρο του Chris Martin δεν πραγματοποιείται ποτέ. Τον λόγο θα τον ανακαλύψετε στο τέλος του video.

Ροζίνα Αράπη