Οι ταινίες της εβδομάδας (4/6/2015)

san-andreas
ΠΕΜΠΤΗ, 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Πέντε νέες ταινίες βγαίνουν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα, ικανοποιώντας όλα τα γούστα.

Το «San Andreas: Επικίνδυνο ρήγμα» σπάει ήδη τα ταμεία στην Αμερική και επιθυμεί να κερδίσει το κοινό που αρέσκεται σε ταινίες καταστροφής με εντυπωσιακά ειδικά εφέ. Μία ακόμη κινηματογραφική μεταφορά της «Μαντάμ Μποβαρί» με τη Μία Γουασικόφσκα στον πρωταγωνιστικό ρόλο απευθύνεται στους λάτρεις του σινεμά εποχής, ενώ η γαλλική κωμωδία «Μην ενοχλείτε, παρακαλώ!» υπόσχεται ξέγνοιαστες βραδιές γέλιου σε θερινά σινεμά. Το «Ένα φιλί για το τέλος» με την Αν Χάθαγουεϊ κάνει άνοιγμα στους ρομαντικούς και η «Παράξενη μαγεία» είναι η επιλογή για τους μικρούς μας φίλους.

«San Andreas: Επικίνδυνο ρήγμα»

Μετά την ενεργοποίηση του θανάσιμου ρήγματος του Αγίου Ανδρέα και τον σεισμό 9 ρίχτερ που προκάλεσε στην Καλιφόρνια, ένας διασώστης πιλότος ελικοπτέρου και η εν διαστάσει σύζυγος του αποφασίζουν να συνταξιδέψουν από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο, για να σώσουν τη μοναχοκόρη τους. Αλλά το επικίνδυνο ταξίδι τους προς τα βόρεια είναι μόνο η αρχή. Πάνω που θεωρούν πως τα χειρότερα πέρασαν, θα συνειδητοποιήσουν πως τα δύσκολα μόλις ξεκίνησαν.

Η ταινία «San Andreas» ξανασμίγει τον Ντουέιν Τζόνσον με τον σκηνοθέτη Μπραντ Πέιτον, μετά τη συνεργασία τους στο «Journey 2: The Mysterious Island». Στην ταινία θα δούμε επίσης την Κάρλα Γκουτζίνο («Night at the Museum», «Entourage»), την Αλεξάντρα Νταντάριο («Percy Jackson: Sea of Monsters», «True Detective»), την Άρτσι Παντζάμπι («The Good Wife») και τον υποψήφιο για Όσκαρ, Πολ Τζιαμάτι («Cinderella Man»). Διαβάστε την κριτική μας για την ταινία εδώ και το αφιέρωμά μας για τον The Rock εδώ.

«Μαντάμ Μποβαρί»

Η Έμμα Μποβαρί, μορφωμένη και καλοαναθρεμμένη παρά την ταπεινή της καταγωγή, ασφυκτιά στην φάρμα του πατέρα της και ονειρεύεται διαρκώς την απόδραση από την «μικρή» της ζωή. Θεωρώντας ότι η καλύτερή της ευκαιρία είναι η πρόταση γάμου του Σαρλ Μποβαρί, γιατρού της περιοχής, αποδέχεται την πρότασή του από παρόρμηση. Σύντομα, όμως, αντιλαμβάνεται ότι η νέα της ζωή δεν είναι καθόλου όπως την φανταζόταν, αλλά αντίθετα την βυθίζει στην ανία και ξυπνά μέσα της νέες τάσεις φυγής. Μια μικρή γεύση από την υψηλή κοινωνία είναι αρκετή για να την ωθήσει προς την αναζήτηση της απόλαυσης και του κοινωνικού κύρους σε άλλους κύκλους - και άλλες ανδρικές αγκαλιές - με τραγικά αποτελέσματα, καθώς τα χρέη της συσσωρεύονται, η συμπεριφορά της γίνεται ολοένα πιο ανεξέλεγκτη και ο κλοιός γύρω της κλείνει.

Το πασίγνωστο μυθιστόρημα του Γκιστάβ Φλομπέρ, η ιστορία του μοιραίου πάθους της Μαντάμ Μποβαρί, αναβιώνει στην μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνίστρια την νεαρή σταρ Μία Ουασικόφσκα. Συμμετέχουν οι Έζρα Μίλερ, Πολ Τζιαμάτι, Ρις Ίφανς, Χένρι Λόιντ Χιουζ, Λόγκαν Μάρσαλ-Γκριν και σκηνοθετεί η Σόφι Μπαρτ.

«Μην ενοχλείτε, παρακαλώ!»

Όταν ο φανατικός θαυμαστής της τζαζ, Μισέλ, βρίσκει ένα σπάνιο άλμπουμ σε μια υπαίθρια αγορά, το μόνο που ονειρεύεται είναι να πάει σπίτι του αμέσως να το απολαύσει. Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν φαίνεται ότι ολόκληρος ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον του για να μη βρει... μία ώρα ησυχίας! Η σύζυγος του βρίσκει τη μέρα να του αποκαλύψει κάτι που θα τον ταράξει, ο εκκεντρικός γιος του, του φορτώνει ανεπιθύμητους επισκέπτες , ο κολλητός του ζητάει τη συμβουλή του για κάτι επείγον,  ο γείτονας του κάνει συνεχώς ενοχλητικές ερωτήσεις, η καθαρίστρια θέλει να βάλει ηλεκτρική σκούπα,  η μητέρα του δεν σταματά να τηλεφωνεί και το κερασάκι στην τούρτα ... η ερωμένη του θέλει να αποκαλύψει την μεγάλη της ενοχή. Αν σε αυτά προστεθούν οι επισκευές που πρέπει να γίνουν στα υδραυλικά του σπιτιού και η απαίτηση των κατοίκων της πολυκατοικίας να γίνει στο διαμέρισμα του ένα επετειακό πάρτι, η επιθυμία του Μισέλ μετατρέπεται σε έναν αληθινό εφιάλτη.

Το μόνο που τον σώζει είναι η μαεστρία του στα ψέματα, η υπερκινητικότητα του, η πονηριά του, η αισιοδοξία του και το «καλό του άστρο». Διαβάστε την κριτική μας για την ταινία εδώ.

«Ένα φιλί για το τέλος»

Η Φράνι, μία ανθρωπολόγος που εργάζεται στο Μαρόκο, επιστρέφει στη Νέα Υόρκη όταν ένα ατύχημα θα αφήσει το νεαρό αδερφό της Χένρι σε κωματώδη κατάσταση. Η Φράνι ήταν συναισθηματικά και γεωγραφικά απομακρυσμένη από το μικρό της αδερφό και τη μητέρα τους. Η επανασύνδεση με την οικογένεια της, θα την κάνει να κατανοήσει και να εκτιμήσει τη δέσμευση του Χένρι με τη μουσική, και θα αρχίσει να αναζητά τα μέρη και τους καλλιτέχνες που αγαπούσε ο αδερφός της. Θα γνωρίσει το Τζέιμς- το μουσικό είδωλο του Χένρι, που παρά τα φαινόμενα, είναι ένας ντροπαλός κι εσωστρεφής άντρας. Μία δυνατή έλξη ξυπνά μεταξύ τους με φόντο τη μουσική σκηνή του Μπρούκλιν.

Πρωταγωνιστούν οι Αν Χάθαγουεϊ, Μέρι Στίνμπεργκεν, Τζόνι Φλιν και Μπεν Ρόζενφελντ. Σκηνοθετεί η Κέιτ Μπάρκερ Φρόιλαντ.

«Παράξενη μαγεία»

Η «Παράξενη Μαγεία», η νέα ταινία κινουμένων σχεδίων της  Lucasfilm Ltd., είναι ένα φαντασμαγορικό παραμύθι, αλλά καθόλου συνηθισμένο. Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό από ξωτικά, καλικάτζαρους και παράξενα πλάσματα πρωταγωνιστεί σε αυτό το ξέφρενο μιούζικαλ εμπνευσμένο από το «Όνειρο Θερινής Νυκτός», γεμάτο από τραγούδια των τελευταίων έξι δεκαετιών από τον Elvis Presley μέχρι τη Beyoncé και τη Lady Gaga.