Γούντι Aλεν: με το ένα πόδι στη Ρώμη, γλυκοκοιτάζει το Μόναχο

gounti-alen-me-to-ena-podi-sti-romi-glukokoitazei-to-monaxo

O Γούντι Άλεν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας του «The Bop Decameron» στη Ρώμη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Ο Γούντι Άλεν συνεχίζει την κινηματογραφική του περιπλάνηση στην Ευρώπη. Μπορεί τώρα να βρίσκεται στη Ρώμη για τα γυρίσματα της νέας του ταινίας, αλλά ήδη έχει αποφασίσει ότι ο επόμενος σταθμός του θα είναι το Μόναχο.

Ο Γούντι Άλεν διαπραγματεύεται με στούντιο στη Βαυαρία για να χρηματοδοτήσει την επόμενη ταινία του που θα γυριστεί στο Μόναχο. Άλλωστε η ευρωπαϊκή «περιπέτεια» του Αμερικανού σκηνοθέτη μέχρι στιγμής του έχει βγει σε καλό.

Μετά την Αγγλία και την Ισπανία, ο Γούντι Άλεν δραστηριοποιήθηκε στην Γαλλία. Με το «Midnight in Paris» έχει γνωρίσει την μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, εμπορική επιτυχία του, αφού τα έσοδα της ταινίας ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ. Μάλιστα στο πλαίσιο της προώθησης της ταινίας για τα βραβεία Όσκαρ και άλλες αντίστοιχες διοργανώσεις, η Sony Pictures ανακοίνωσε την πρόθεση της να κυκλοφορήσει το «Midnight in Paris» για δεύτερη φορά στους κινηματογράφους.

Τα τελευταία χρόνια ο Γούντι Άλεν έχει στρέψει με επιτυχία τον φακό του σε ευρωπαϊκές μητροπόλεις και σύμφωνα με πληροφορίες του Hollywood Reporter, ο επόμενος σταθμός του θα είναι το Μόναχο. Η παραγωγή που σχεδιάζει θα κοστίσει περίπου 17 εκατομμύρια δολάρια και ο διάσημος σκηνοθέτης αναζητεί ήδη τρόπους για να την ενισχύσει οικονομικά.

Προς το παρόν βρίσκονται σε εξέλιξη τα γυρίσματα στη Ρώμη για την κωμωδία του «The Bop Decameron» που είναι βασισμένη στη συλλογή ιστοριών «Το δεκαήμερο» του Τζιοβάνι Βοκάκκιο.

Η ταινία παρακολουθεί το ταξίδι ενός ζεύγους Αμερικανών στην Ιταλία, προκειμένου να γνωρίσουν τον αρραβωνιαστικό της κόρης τους. Σύμφωνα με φήμες στο εξωτερικό, ο Γούντι Άλεν θα εμφανιστεί και πάλι μπροστά στην κάμερα, προς τέρψιν των θαυμαστών του που είχαν να τον δουν από το «Scoop». Επισήμως έχουν δημοσιοποιηθεί τα ονόματα των πρωταγωνιστών στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι Τζούντι Ντέιβις, Άλεκ Μπόλντουιν, Ρομπέρτο Μπενίνι, Πενέλοπε Κρουζ, Τζέσε Άιζενμπεργκ, Γκρέτα Γκέργουιγκ, Έλεν Πέιτζ και Άλισον Πιλ.