Κωμωδία με τη... βούλα του Φεστιβάλ Βερολίνου

komodia-me-ti-boula-tou-festibal-berolinou

ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Κωμωδία γρήγορων ρυθμών, με στοιχεία γουέστερν από τον Τζον Μάικλ ΜακΝτόνα.

«Εκτός νόμου και χρόνου»

Πρόκειται για την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του διακεκριμένου σεναριογράφου που απέσπασε εύφημο μνεία στο 61ο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Πρωταγωνιστεί ο Μπρένταν Γκλίσον («Αποστολή στην Μπριζ», «Ουδέτερη Ζώνη»), στο ρόλο του εκκεντρικού αρχιφύλακα Μπόιλ, ο οποίος συνθέτει ένα απίθανο δίδυμο με τον αγέλαστο ομοσπονδιακό πράκτορα Έβερετ του Ντον Τσιντλ («Iron Man 2», «Hotel Rwanda»), ενώ στο πλευρό τους, στους ρόλους των τριών «αρχόντων του εγκλήματος» συναντάμε τον Λίαμ Κάνινγχαμ («Σιωπηλός Εχθρός», «Τιτανομαχία»), τον Μαρκ Στρονγκ («Kick Ass», «Robin Hood», «Sherlock Holmes») και τον Ντέιβιντ Γουίλμοτ («Εραστές μετ’ Εμποδίων», «Διάλειμμα»).

Στην υπόθεση της ταινίας, μια απομονωμένη, παραθαλάσσια ιρλανδική πόλη γίνεται το ορμητήριο τριών αδίστακτων εμπόρων ναρκωτικών. Το FBI προσπαθώντας να εξουδετερώσει τη δράση τους καταφτάνει στην περιοχή αλλά «σκοντάφτει» στη νοοτροπία και τον αντισυμβατικό χαρακτήρα του ντόπιου αρχιφύλακα Τζέρι Μπόιλ. Εκκεντρικός, ξεροκέφαλος, με περίεργη αίσθηση του χιούμορ, εξαρτημένος από τις γυναίκες και τις ουσίες, ο Μπόιλ, αποτελεί το μοναδικό άτομο με το οποίο καλείται να συνεργαστεί ο πειθαρχημένος πράκτορας του FBI Γουέντελ Έβερετ.

Αναφερόμενος στην ταινία του ο Τζον Μάικλ ΜακΝτόνα τονίζει: «Eίναι ένα αυθεντικό γουέστερν με την παλιομοδίτικη έννοια του όρου. Μόνο που εδώ ως άγρια δύση λογίζεται η δυτική Ιρλανδία, όπου βρίσκεται η απομονωμένη παραμεθόρια κωμόπολη όπου και διαδραματίζεται η ιστορία μας. Παρεπιμπτόντως, η εν λόγω κωμόπολη διαθέτει ένα τοπίο ασυνήθιστα άγονο και βραχώδες για ιρλανδική τοποθεσία… Η ταινία δεν έχει καμία σχέση με τις πεσιμιστικές, απαισιόδοξες ταινίες που έχει να επιδείξει ο σύγχρονος εγγλέζικος και ιρλανδέζικος κινηματογράφος, καθώς οι ιδιοσυγκρασιακοί του χαρακτήρες διαθέτουν ένα ανατρεπτικό χιούμορ, το οποίο αποτελεί τη μαγιά για ποικίλα ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα».

Παίζουν οι: Μπρένταν Γκλίσον, Ντον Τσιντλ, Λίαμ Κάνινγχαμ, Μαρκ Στρονγκ, Ντέιβιντ Γουίλμοτ. Η ταινία προβάλλεται από τη Feelgood Entertainment.