Οι ταινίες της εβδομάδας (11/6/2015)

jurassic-world
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Πέντε νέες ταινίες ανοίγουν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα, με ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία να ξεχωρίζει.

Το «Jurassic World» μονοπωλεί το ενδιαφέρον στις ταινίες αυτής της εβδομάδας. Η τέταρτη ταινία της σειράς του Στίβεν Σπίλμπεργκ που προκάλεσε πάταγο στα 90s έρχεται σε σκηνοθεσία του νεοφερμένου Κόλιν Τρέβοροου και υπόσχεται ακόμη περισσότερους δεινόσαυρους. Από εκεί και πέρα Μίλα Γιόβοβιτς και Πιρς Μπρόσναν μπλέκονται σε επικίνδυνα παιχνίδια, ο Άνταμ Σάντλερ θυμάται το δραματικό προφίλ του, ενώ υπάρχει και η απαραίτητη δόση της γαλλικής κωμωδίας για θερινό. Τέλος, βλέπουμε την ιστορία της Ελλάδας των τελευταίων εβδομήντα χρόνων μέσα από μια συγκινητική προσωπική ιστορία.

«Jurassic World»

22 χρόνια έχουν περάσει από τα γεγονότα του «Jurassic Park» και πλέον στο Ίσλα Νούμπλαρ υπάρχει ένα πλήρως λειτουργικό θεματικό πάρκο με δεινόσαυρους, όπως το οραματίστηκε ο Τζον Χάμοντ. Στα 10 χρόνια της λειτουργίας του πάρκου οι πωλήσεις όμως πέφτουν και έτσι εφευρίσκεται μια νέα ατραξιόν για τους επισκέπτες, η οποία όμως δεν αργεί να γυρίσει μπούμερανγκ και να ξεφύγει από τον έλεγχο. Ο Κόλιν Τρέβοροου («Safety Not Guaranteed») σκηνοθετεί την τέταρτη ταινία του franchise που δημιούργησε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τάι Σίμκινς, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Νικ Ρόμπινσον, Ομάρ Σι και Ίρφαν Καν.

Διαβάστε την κριτική μας εδώ και το αφιέρωμά μας για τον Κρις Πρατ εδώ.

«Καταδίωξη σε δύο ηπείρους»

Μια υπάλληλος του Υπ. Εξωτερικών διορίζεται στην Αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο όταν όλη της η ομάδα συνεργατών σκοτώνεται από μια έκρηξη βόμβας. Η ίδια γίνεται στόχος εκτελεστών και βρίσκεται παγιδευμένη για εγκλήματα που δεν έχει κάνει. Θα ακολουθήσει ένας αγώνας επιβίωσης, δικαίωσης αλλά και προσπάθειας να αποτρέψει μια καταστροφική επίθεση που θα λάβει χώρα την Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Οι Μίλα Γιόβοβιτς επιχειρούν να αναβιώσουν τα περασμένα μεγαλεία τους σε αυτή την κατασκοπική περιπέτεια από το σκηνοθέτη του «V for Vendetta», Τζέιμς Μακ Τιγκ. Στο καστ συμμετέχουν οι Ντίλαν Μακντέρμοτ, Έμα Τόμσον, Τζέιμς Νταρσί, Άντζελα Μπάσετ.

«Σε ξένα παπούτσια»

Ο Άνταμ Σάντλερ ενσαρκώνει έναν υποδηματοποιό τέταρτης γενιάς που ανακαλύπτει μια μαγική ραπτομηχανή στο υπόγειο του πατέρα του, η οποία του επιτρέπει να παίρνει τη μορφή όποιου θέλει φορώντας τα παπούτσια του. Η ταινία σηματοδοτεί την επιστροφή του Σάντλερ σε δραματικούς ρόλους και χαρακτηρίζεται από μια τρυφερή και εφηβική γοητεία. Δίπλα στον Σάντλερ συναντάμε τους Κλιφ Σμιθ, Στιβ Μπουσέμπι, Νταν Στίβενς, Ντάστιν Χόφμαν, Έλεν Μπάρκιν, Μέλονι Ντιάζ. Σκηνοθετεί ο Τόμας Μακάρθι.

Διαβάστε το αφιέρωμά μας στους δραματικούς ρόλους του Άνταμ Σάντλερ εδώ.

«Οικογένεια Μπελιέ»

Όλοι στην οικογένεια της Πολά είναι κωφοί εκτός από εκείνη. Όχι ότι αυτό είναι πρόβλημα: πέρα από τις πάμπολλες υποχρεώσεις τους στην οικογενειακή φάρμα, ο πατέρας της αποφασίζει να βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος, η μητέρα της τον υποστηρίζει όσο μπορεί και ο 14χρονος αδερφός της είναι ερωτευμένος με την καλύτερή της φίλη! Το μεγαλύτερο πρόβλημά της Πολά είναι η φοβερά πολυάσχολη καθημερινότητά της, αφού βοηθά την οικογένειά της στη φάρμα τους, είναι ο συνδετικός τους κρίκος με τον υπόλοιπο κόσμο, ενώ γίνεται μέλος της σχολικής χορωδίας. Σύντομα έχει την ευκαιρία να εντυπωσιάσει τους πάντες με την υπέροχη φωνή της και ο καθηγητής της αποφασίζει να την προετοιμάσει για έναν διαγωνισμό τραγουδιού, που μπορεί να της εξασφαλίσει την είσοδο σε μια σπουδαία μουσική σχολή στο Παρίσι. Πώς, όμως, θα ακολουθήσει ένα όνειρο που δεν μπορεί να καταλάβει η οικογένειά της; Και πώς θα μπορέσει να τους αποχωριστεί;

Πρόκειται για την πρώτη φετινή επιτυχία φέτος στη Γαλλία με πάνω από 7 εκατομμύρια εισιτήρια. Παίζουν οι Καρίν Βιάρ, Φρανσουά Νταμιέν, Ερίκ Ελμοσνίνο, Λουάν Εμεράκαι σκηνοθετεί ο Ερίκ Λαρτιγκό.

«Ένα τραγούδι για τον Αργύρη»

H ταινία «Ένα τραγούδι για τον Αργύρη» είναι η συγκινητική ιστορία της ζωής του Αργύρη Σφουντούρη με φόντο τα γεγονότα που στιγμάτισαν την Ελλάδα τα τελευταία εβδομήντα χρόνια, από την Γερμανική Κατοχή και τον Εμφύλιο μέχρι τη Μεταπολίτευση. Είναι ταυτόχρονα μια ταινία για την αντιμετώπιση του προσωπικού θρήνου ενός ανθρώπου που σε ηλικία 4 ετών έχασε τους γονείς του στη σφαγή του Διστόμου, η πορεία του στο δρόμο της επιστήμης, αλλά και η συνειδητοποίηση  του ιστορικού χρέους που είχε για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων. Ταυτόχρονα είναι μια ταινία- ταξίδι στην αναζήτηση της προσωπικής γαλήνης.