H Cara Delevingne βρίσκει σεξιστικές τις ταινίες με σούπερ ήρωες

cara-delevingne
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Η πρωταγωνίστρια του «Suicide Squad» δε δηλώνει ικανοποιημένη από την αντιμετώπιση των γυναικών στις υπερηρωικές ταινίες.

Η Κάρα Ντελεβίν αφού κατέκτησε τις πασαρέλες, ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο και με το χώρο του σινεμά. Το γνωστό μοντέλο θα συμμετάσχει στο καστ του «Suicide Squad», την ταινία που θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη μια ομάδα σούπερ κακών μεταξύ των οποίων συναντάμε τον Τζάρεντ Λέτο στο ρόλο του Joker και την Μάργκοτ Ρόμπι ως Harley Queen.

Η μόδα των ταινιών με σούπερ ήρωες καλά κρατεί, η Ντελεβίν δε φαίνεται πάντως να συγκινείται ιδιαίτερα. Σε συνέντευξή της που έδωσε στο Empire δήλωσε απογοητευμένη από το μεγαλύτερο μέρος των φιλμ του είδους, το οποίο βρίσκει σεξιστικό. Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Γενικά οι ταινίες με σούπερ ήρωες είναι εντελώς σεξιστικές. Οι γυναίκες σούπερ ήρωες είναι συνήθως γυμνές ή με μπικίνι. Κανείς δε θα μπορούσε να πολεμήσει έτσι. Για παράδειγμα η Wonder Woman, πώς διάβολο πολεμάει; Θα ήταν νεκρή σε ένα λεπτό».

Και επειδή εύλογα γεννιούνται απορίες γιατί συμφώνησε να συμμετάσχει σε μια τέτοια ταινία, η 22χρονη Λονδρέζα προλαβαίνει τους επικριτές της υπερασπίζοντας το «Suicide Squad». «Υπάρχουν μόνο τρεις γυναίκες στην ταινία, αλλά κατά την άποψή μου έχουν τους καλύτερους ρόλους», τονίζει.

Το «Suicide Squad» θα κυκλοφορήσει στην Αμερική τον Αύγουστο του 2016 σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Άγιερ και η Κάρα Ντελεβίν θα υποδυθεί την Enchantress.