Η Rooney Mara σε ουτοπική συνάντηση με τον David Fincher

rooney-mara
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Όπως όλα δείχνουν, το «Κορίτσι με το τατουάζ» θα συναντήσει ξανά το δημιουργό του.

Η καριέρα της Ρούνι Μάρα εκτοξεύθηκε από τη μια μέρα την άλλη μετά το ρόλο της στο «Κορίτσι με το τατουάζ» του Ντέιβιντ Φίντσερ. Έκτοτε, οι δύο ακολούθησαν χωριστούς δρόμους και τώρα φαίνεται πως θα ενώσουν ξανά τις δυνάμεις τους, αυτή τη φορά για χάρη της μικρής οθόνης.

Ο Φίντσερ έχει αναλάβει να αναπτύξει για το HBO το remake της βρετανικής σειράς Utopia και μάλιστα θα σκηνοθετήσει ολόκληρη την πρώτη σεζόν. Τη διασκευή του σεναρίου θα επιμεληθεί η Τζίλιαν Φλιν, συγγραφέας του βιβλίου «Το κορίτσι που εξαφανίστηκε», το οποίο μετέφερε στο σινεμά ο ίδιος ο Φίντσερ. Τώρα στην παρέα είναι έτοιμη να προστεθεί η Ρούνι Μάρα, βρισκόμενη σε συζητήσεις για να αναλάβει το ρόλο της Τζέσικα Χάιντ. Και όσοι έχουν δει τη βρετανική σειρά, ξέρουν πως πρόκειται για ένα χαρακτήρα αρκετά κοντά στη σκοτεινή ιδιοσυγκρασία της Λίζμπεθ Σαλάντερ που ταιριάζει γάντι στη Μάρα.

Για όσους δεν έχουν δει τη σειρά, παρακολουθεί μια τυχαία ομάδα καθημερινών ανθρώπων που ήρθαν μαζί όταν στα χέρια τους έπεσε ένα κόμικ με τον τίτλο «Utopia» που έχει προβλέψει διάφορες καταστροφές στην πρόσφατη ιστορία της ανθρωπότητας. Καθώς προσπαθούν να εμποδίσουν την επόμενη καταστροφή από το να συμβεί, καταλήγουν κυνηγημένοι από μια μυστική οργάνωση με το όνομα The Network που θέλει να πάρει αυτή στα χέρια της τις σελίδες του κόμικ. Η σειρά ακυρώθηκε μετά από δύο σεζόν, αλλά πρόλαβε να αφήσει το στίγμα της με μια σοκαριστικά όμορφη σκηνοθεσία χρωμάτων που ανέδειξε το σενάριο και κάλυψε τα κλισέ του.

Η τριάδα Φίντσερ-Φλιν-Μάρα δεν περνά απαρατήρητη σε καμία περίπτωση και όσο και αν αγαπάμε την πρωτότυπη βρετανική εκδοχή, δεν έχουμε αμφιβολία ότι υπάρχουν τα εχέγγυα ώστε να βγει κάτι εξίσου αυθεντικό.