Ρεκόρ εισιτηρίων για τον ελληνικό κινηματογράφο στη Μελβούρνη

rekor-eisitirion-gia-ton-elliniko-kinimatografo-sti-melbourni

ΤΡΙΤΗ, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Ανάρπαστα γίνονται τα εισιτήρια για το 17ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Μελβούρνη και από ό, τι φαίνεται, η ομογένεια στην Αυστραλία ετοιμάζεται να κατακλύσει τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ανάρπαστα γίνονται τα εισιτήρια για το 17ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στη Μελβούρνη και από ό, τι φαίνεται, η ομογένεια στην Αυστραλία ετοιμάζεται να κατακλύσει τις κινηματογραφικές αίθουσες. Το 70% των εισιτηρίων για ταινίες που θα προβληθούν στo πλαίσιo του 17ου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Μελβούρνης έχουν ήδη προπωληθεί. Φέτος η έναρξη του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου με την κωμωδία του Χρήστου Δήμου «Νήsos».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κωμωδίες, δραματικές ταινίες και ντοκιμαντέρ, καθώς και τις πολυσυζητημένες ταινίες «Η σκόνη του χρόνου» του Θόδωρου Αγγελόπουλου και «Ψυχή βαθιά» του Παντελή Βούλγαρη. Η δεύτερη ταινία καταγράφει την περίοδο του ελληνικού εμφυλίου και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών ομογενών, καθώς στην Αυστραλία ζουν ακόμη αρκετοί επιζώντες του εμφυλίου που προέρχονται μάλιστα, από τα μέρη που γυρίστηκε το φιλμ «Ψυχή Βαθιά».

Το «παρών» θα δώσουν στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ ο σκηνοθέτης Χρήστος Δήμας, η ηθοποιός Βικτώρια Χαραλαμπίδου και η σκηνογράφος Κική Μήλιου. Συνολικά θα προβληθούν, πολλά ντοκιμαντέρ και 17 ταινίες, μεταξύ των οποίων και τα φιλμ «Επικίνδυνες μαγειρικές, «Εκατόν ογδόντα μοίρες» και «Arttherapy». Οι ομογενείς μαθητές της Μελβούρνης θα κάνουν το κινηματογραφικό τους ντεμπούτο με τις δικές τους δημιουργίες.