Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ σε ρόλο γυναίκας-ζογκλέρ

i-sara-tzesika-parker-se-rolo-gunaikas-zogkler

ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ως σύζυγος, μητέρα,νοικοκυρά, υψηλόβαθμο στέλεχος και... σκοτεινό αντικείμενο του πόθου.

«Μα πώς τα καταφέρνει;»

Η ρομαντική κωμωδία του Ντάγκλας Μακ Γκραθ, έχει όλα τα εχέγγυα για να συγκινήσει το γυναικείο κοινό: πρωταγωνίστρια είναι το «κορίτσι του Sex and the city» Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, το σενάριο είναι της Αλίν Μπρος Μακ Κένα η οποία είχε γράψει και τους σπαρταριστούς διαλόγους στην ταινία «Ο διάβολος φοράει Πράντα», ενώ η ιστορία βασίζεται στο ομώνυμο μπεστ σέλερ της Άλισον Πίρσον, «τον εθνικό ύμνο των εργαζόμενων γυναικών», σύμφωνα με την Όπρα Γουίνφρεϊ.

Την καρδιά της Σάρα Τζέσικα Πάρκερ διεκδικούν στην ταινία οι Πιρς Μπρόσναν και Γκρεγκ Κινίαρ. Το βιβλίο της Άλισον Πίρσον, γραμμένο σε στυλ ημερολογίου ξετυλίγει τις γεμάτες ένταση μέρες μιας λονδρέζας συζύγου, μητέρας και στελέχους επιχείρησης η οποία προσπαθεί να ανταποκριθεί τέλεια στους ρόλους της.

Η έκδοση έμεινε για 23 εβδομάδες στη λίστα με τα ευπώλητα βιβλία των New York Times και οι πωλήσεις άγγιξαν τα 4 εκατομμύρια αντίτυπα. Η βραβευμένη με Όσκαρ παραγωγός Ντόνα Τζιλιότι θεώρησε ότι και η κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας θα μπορούσε να σημειώσει ανάλογη εμπορική επιτυχία και ανέλαβε να προωθήσει το όλο εγχείρημα.

Στην υπόθεση της ταινίας, ένα ζευγάρι βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της καριέρας του. Ο αρχιτέκτονας Ρίτσαρντ (Κρεγκ Κινίαρ), έχει μόλις παραιτηθεί από τη δουλειά του για να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η σύζυγός του Κέιτ (Σάρα Τζέσικα Πάρκερ) η οποία εργάζεται σε μια εταιρία οικονομικής διαχείρισης στη Βοστώνη, αναλαμβάνει ένα υπεύθυνο πόστο που απαιτεί συχνά ταξίδια στη Νέα Υόρκη. Οι δύο σύντροφοι περνούν όλο και περισσότερο χρόνο χωριστά, βλέποντας σε απίθανες ώρες τα δύο μικρά τους παιδιά. Ώσπου εμφανίζεται ένας «πειρασμός» στον ορίζοντα, ο νέος συνεταίρος της Κέιτ, ο Τζακ, ο οποίος μοιάζει να ελκύεται από αυτήν όλο και περισσότερο.

Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ αναφερόμενη στο ρόλο της δήλωσε: «λάτρεψα το σενάριο- ήταν αστείο, αλλά επίσης πολύ ειλικρινές σχετικά με τις πολυπλοκότητες που δημιουργούνται, όταν θες να τα έχεις όλα. Νομίζω ότι τα πράγματα που η Κέιτ θέλει για τον εαυτό της δεν είναι ασυνήθιστα: να είναι μια σπουδαία μητέρα, μια αξιαγάπητη και υποστηρικτική σύζυγος, καθώς και επιτυχημένη στη δουλειά της. Βρίσκεται σε ένα σημείο, που η δουλειά της είναι πολύ ενδιαφέρουσα και τη "γεμίζει". Νιώθει τεράστια ενοχή για το ότι αφήνει την οικογένειά της, προκειμένου να κυνηγήσει την καριέρα της, όμως προφανώς η δουλειά της παίζει πραγματικά σπουδαίο ρόλο στη ζωή της».

Παίζουν οι : Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Πιρς Μπρόσναν, Γκρεγκ Κινίαρ, Κριστίνα Χέντρικς, Ολίβια Μαν. Η ταινία προβάλλεται από την Odeon.