Οι ταινίες της εβδομάδας (20/8/2015)

absolutely-anything
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Οι καλοκαιρινές διακοπές τελειώνουν και με έξι ταινίες αυτή την εβδομάδα τα θερινά σινεμά αποτελούν εστίες παρηγοριάς.

Η τελευταία εβδομάδα των διακοπών για τους περισσότερους φέρνει στις κινηματογραφικές αίθουσες πέντε νέες ταινίες και την απαραίτητη χιτσκοκική επανέκδοση. Αν σας αρέσει λοιπόν η άδεια Αθήνα, αυτή είναι η ευκαιρία σας να την χαρείτε σε κάποιο θερινό.

«Ευχήσου και όλα γίνονται»

Ο Νιλ Κλαρκ είναι ένας απογοητευμένος από την ζωή και την δουλειά του δάσκαλος, που ξαφνικά αποκτά την ικανότητα να κάνει πραγματικότητα ό, τι ευχηθεί. Οι δυνάμεις αυτές πηγάζουν από μια ομάδα εξωγήινων, οι οποίοι τον παρακολουθούν από το διάστημα επιθυμώντας τον αφανισμό της Γης. Ο τρόπος με τον οποίο ο Νιλ θα χρησιμοποιήσει τις νέες του δυνάμεις θα υπαγορεύσει το μέλλον της ανθρωπότητας - μία λανθασμένη κίνηση και οι εξωγήινοι θα καταστρέψουν την Γη για πάντα. Όσο προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα του πραγματικότητα, ο Νιλ επιχειρεί να κερδίσει την καρδιά της γειτόνισσάς του με τη βοήθεια του αφοσιωμένου του σκύλου, ο οποίος μπορεί πλέον να μιλήσει και να σκεφτεί λογικά – παρόλο που οι περισσότερες σκέψεις του αφορούν τα σκυλομπισκότα που τόσο λατρεύει. Θα καταφέρει ο Νιλ να αποκτήσει το κορίτσι των ονείρων του και ταυτόχρονα να σώσει τη Γη από την καταστροφή;

Οι θρυλικοί σταρ της κωμωδίας, Monty Python, ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους στο σινεμά στη θεότρελη σουρεαλιστική κωμωδία του Τέρι Τζόουνς. Πρωταγωνιστούν ο Σάιμον Πεγκ και η Κέιτ Μπέκινσεϊλ, ενώ συμμετέχει και ο Ρόμπιν Γουίλιαμς σε έναν από τους τελευταίους ρόλους του.

«Γαλλική σουίτα»

Γαλλία 1940: η Γαλλική Σουίτα διηγείται την ιστορία της όμορφης Λουσίλ, που περιμένει νέα από τον άντρα της- κρατούμενο πολέμου, ενώ ζει με την αυταρχική πεθερά της. Η ζωή της γίνεται άνω κάτω όταν θα φτάσουν μετανάστες από το Παρίσι, ακολουθούμενοι από ορδές Γερμανών στρατιωτών. Δε μπορεί να αγνοήσει το Μπρούνο, τον όμορφο αξιωματικό που μένει στο σπίτι τους. Μια αγάπη γεννιέται μέσα στην τραγωδία του πολέμου.

Η «Γαλλική σουίτα» της Ιρέν Νεμιρόβσκι κυκλοφόρησε το 2004 και έγινε πολύ σύντομα διεθνές μπεστ σέλερ. Η συγγραφέας πέθανε στο Άουσβιτς το 1942. Το χειρόγραφο βρέθηκε από την κόρη της, 50 χρόνια αργότερα. Σκηνοθετεί ο Σαούλ Ντιμπ και πρωταγωνιστούν οι Μισέλ Γουίλιαμς, Κριστίν Σκοτ Τόμας και Ματίας Σένερτς.

«Hitman: Πράκτορας Νο. 47»

Ένα από τα πιο πετυχημένα και δημοφιλή βιντεο-παιχνίδια όλων των εποχών. Ένας εμβληματικός αντι-ήρωας. Εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο. Και ένα κινηματογραφικό franchise που ξεκινάει εκρηκτικά, με μια ταινία που θα λατρέψουν οι φαν των ταινιών δράσης. Το «Hitman: Πράκτορας No. 47» μάς συστήνει το γεμάτο κινδύνους σύμπαν του Πράκτορα 47, ενός μυστηριώδους άνδρα που είναι η απόλυτη φονική μηχανή, εκπαιδευμένος να κινείται στις σκιές και να χτυπά με αμείλικτη αποτελεσματικότητα και ακρίβεια.

Σκηνοθετεί ο Αλεξάντερ Μπαχ και πρωταγωνιστούν οι Ρούπερτ Φρεντ και Ζάκαρι Κουίντο.

«Σε ακολουθεί»

Ένα ημίγυμνο κορίτσι τρέχει ουρλιάζοντας έξω από το σπίτι της, προσπαθώντας να ξεφύγει από έναν θανάσιμο κίνδυνο που μόνο εκείνη μπορεί να δει, ενώ οι δικοί της την κοιτούν έκπληκτοι. Ο πανικός την οδηγεί ως την παραλία όπου αφήνει ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα, λίγο πριν το πτώμα της βρεθεί φριχτά παραμορφωμένο. Με αυτόν τον ανατριχιαστικό πρόλογο, το «Σε Ακολουθεί» μας προσγειώνει απότομα στον αλλόκοτο κόσμο του, τον οποίο στοιχειώνει μία αγνώστου προελεύσεως υπερφυσική απειλή που μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή και ακολουθεί μέρα-νύχτα το στόχο της, αθέατη σε όλους εκτός από το θύμα. Για τη 19χρονη Τζέι (Μάικα Μονρόε), τα μόνα πράγματα που θα έπρεπε να την απασχολούν αυτό το φθινόπωρο είναι το σχολείο, τα αγόρια και τα σαββατοκύριακα στη λίμνη. Έπειτα από μια φαινομενικά αθώα ερωτική συνεύρεση, όμως, βρίσκεται να καταδιώκεται από τη φρικαλέα αυτή κατάρα, εφιαλτικά οράματα που μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε ανθρώπινη μορφή, μετατρέποντας ακόμα και τις πιο οικείες φιγούρες σε πιθανούς δολοφόνους της. Καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα, η Τζέι θα αναζητήσει τη βοήθεια των φίλων της σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ανατρέψει την τρομερή της μοίρα.

Με απαράμιλλο στυλ και αβάσταχτο σασπένς, εμπνευσμένες επιρροές από κλασικές ταινίες τρόμου όπως οι δημιουργίες του Τζον Κάρπεντερ και ένα δυσοίωνο ηλεκτρονικό σάουντρακ από τους Disasterpeace, ο Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ συνδυάζει μια πρωτότυπη ιδέα με μια αποτελεσματική αλληγορία για την εφηβεία και τη σεξουαλικότητα.

Διαβάστε εδώ το αφιέρωμά μας στις low-budget ταινίες τρόμου.

«Το πάρτι του αποχαιρετισμού»

Το «Πάρτι του αποχαιρετισμού» είναι μία τρυφερή μαύρη κωμωδία για τη φιλία και τη δύσκολη ώρα του αποχαιρετισμού. Προσεγγίζει με ευαισθησία αλλά και χιούμορ το ζήτημα της ευθανασίας χάρη στους λεπτούς χειρισμούς του σκηνοθετικού και σεναριακού διδύμου των Ισραηλινών Ταλ Γκράνιτ και Σάρον Μέιμον. Οι καταπληκτικές ερμηνείες, οι ζωντανοί διάλογοι, το ευρηματικό σενάριο και η παρηγορητική, ανθρωπιστική και αλληλέγγυα ματιά των χαρακτήρων, αναδεικνύουν την ταινία σε μια συγκινητική με γερές δόσεις γέλιου κινηματογραφική εμπειρία.

«Μάρνι» (1964)

Η κεντρική ηρωΐδα της ταινίας, η Μάρνι, είναι μια κλεπτομανής που λιποθυμά όταν βλέπει κόκκινο χρώμα. Ένας πλούσιος επιχειρηματίας γοητευμένος μαζί της την προσλαμβάνει στην επιχείρησή του, γνωρίζοντας για την νεύρωσή της. Την συλλαμβάνει επ΄αυτοφόρω και την πιέζει να τον παντρευτεί. Η γυναίκα του αποδεικνύεται ψυχρή. Ψάχνοντας το παρελθόν της ανακαλύπτει πως όταν ήταν παιδί σκότωσε έναν πελάτη της ιερόδουλης μητέρας της. Η αποκάλυψη αυτή θα είναι ο καταλύτης εκείνος για να απελευθερωθεί από τις ενοχές της.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο  Άλφρεντ Χίτσκοκ και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους Τίπι Χέντρεν και Σον Κόνερι.