Η «Νιότη» του Πάολο Σορεντίνο θα ανοίξει τις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας

nioti
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Δύο χρόνια μετά την βραβευμένη με Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας «Τέλεια Ομορφιά», ο Πάολο Σορεντίνο επιστρέφει με την δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του, «Νιότη» (Youth), που διεκδίκησε το φετινό Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, και ανοίγει το πρόγραμμα του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Με φόντο τις γλυκόπικρες διακοπές ενός 80άχρονου μαέστρου παγκοσμίου φήμης μαζί με το σκηνοθέτη φίλο του, σε ένα πολυτελές ελβετικό θέρετρο, ο Πάολο Σορεντίνο αφήνει το σκηνοθετικό του δαιμόνιο ελεύθερο και μας ξεναγεί στα στάδια της ζωής μέσα από μία σειρά ποιητικών εικόνων «τέλειας ομορφιάς».

Επιστρατεύοντας ένα εντυπωσιακό καστ αποτελούμενο από τους Μάικλ Κέιν, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ρέιτσελ Βάις, Τζέιν Φόντα και Πολ Ντέινο, το ιταλικό ταμπεραμέντο του βραβευμένου σκηνοθέτη ενώνεται με την χολιγουντιανή λάμψη για να παραδώσει μία ακόμα εκθαμβωτική δημιουργία υψηλής αισθητικής.

Σύνοψη:
Ο Φρεντ και ο Μικ, δύο φίλοι κοντά στη δύση της ζωής τους, παραθερίζουν σε ένα όμορφο ξενοδοχείο στους πρόποδες των Άλπεων. Ο Φρεντ είναι συνθέτης και συνταξιούχος επικεφαλής ορχήστρας πια, έχοντας εγκαταλείψει τη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική, ενώ ο Μικ, ένας σκηνοθέτης εν ενεργεία, που προσπαθεί να τελειώσει το ύστατο –κατ’ αυτόν– σενάριό του. Ο χρόνος κυλά ήρεμα, με τους δύο φίλους να παρατηρούν με τρυφερότητα τις μπερδεμένες ζωές των παιδιών τους, τα κραυγαλέα νιάτα των σεναριογράφων που δουλεύουν με τον Μικ και τους άλλους ενοίκους του ξενοδοχείου. Αντίθετα με εκείνους, κανείς δεν μοιάζει να ανησυχεί για τον χρόνο που περνά.

Η ρουτίνα τους όμως θα διαταραχθεί όταν ένας απεσταλμένος της Βασίλισσας της Αγγλίας θα τους επισκεφθεί, προκειμένου να πείσει τον Φρεντ να είναι ο μαέστρος ενός κονσέρτου προς τιμήν του πρίγκιπα Φίλιπ, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η πρεμιέρα της ταινίας «Νιότη» (Youth) θα γίνει την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (μόνο με προσκλήσεις). Οι κάτοχοι των καρτών διαρκείας των 20 προβολών, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την Πρεμιέρα του Φεστιβάλ, κατόπιν επίδειξης της ατομικής πρόσκλησής τους και της κάρτας.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από την Odeon την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ & ΚΑΡΤΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Η προπώληση των καρτών διαρκείας του φεστιβάλ ξεκινά την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στον ΙΑΝΟ (Σταδίου 24, 1ος όροφος), 11.00 – 16.00.
Η είσοδος στις προβολές θα γίνεται αυστηρά με την επίδειξη της κάρτας και του μηδενικού εισιτηρίου (απόδειξη αγοράς).

Η προπώληση των μεμονωμένων εισιτηρίων ξεκινά την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες και τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων στα: www.cinemag.gr & www.aiff.gr

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Για ακόμα μία χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας διατηρεί την τιμή του εισιτηρίου και των καρτών διαρκείας σταθερή, ενώ προστίθεται μία ακόμα κατηγορία στις κάρτες διαρκείας.

Εισιτήρια:
Πρωινές προβολές: 4 ευρώ
Απογευματινές προβολές, πριν τις 19:55: 5 ευρώ
Βραδινές προβολές, από τις 20:00: 6 ευρώ

Κάρτες Διαρκείας:
Κάρτα 5 προβολών: 20 ευρώ
Κάρτα 10 προβολών: 35 ευρώ
Κάρτα 20 προβολών: 60 ευρώ

Οι κάτοχοι καρτών 20 προβολών έχουν τη δυνατότητα κράτησης μίας ατομικής πρόσκλησης για την Τελετή Έναρξης. ΠΡΟΣΟΧΗ! Η κράτηση θεωρείται έγκυρη μόνο εφόσον ο κάτοχος προμηθευτεί την πρόσκληση της Τελετής Έναρξης κατά την αγορά της κάρτας. Η είσοδος στην Τελετή Έναρξης μπορεί να γίνει μόνο με την επίδειξη της κάρτας και της ατομικής πρόσκλησης.