Η Κέιτ Γουίνσλετ ως Λι Μίλλερ σε ταινία για τη Μούσα του Πικάσο και του Μαν Ρέι

kate-winslet
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Η Κέιτ Γουίνσλετ θα υποδυθεί την καλλιτέχνιδα, μοντέλο, πολεμική ανταποκρίτρια και μούσα του Πικάσο και του Μαν Ρέι, Λι Μίλλερ, στη νέα βιογραφική ταινία.


Η κινηματογραφική ταινία βασίζεται στο βιβλίο του γιου της Μίλλερ, Άντονι Πένροουζ. Οι υπεύθυνοι παραγωγής εξασφάλισαν την πλήρη πρόσβαση στα αρχεία του Πένροουζ, περιλαμβανομένων των ημερολογίων της μητέρας του αλλά και των αυθεντικών φωτογραφιών της.

Η Λι Μίλλερ γεννήθηκε το 1907 και ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο, αρχικά στη Νέα Υόρκη και κατόπιν στο Παρίσι. Εκεί ασχολήθηκε με την φωτογραφία μόδας και έγινε μέλος του κινήματος των σουρεαλιστών. Αργότερα και στη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, εργάστηκε ως ανταποκρίτρια της Vogue καλύπτοντας μια σειρά γεγονότων ιστορικής σημασίας όπως την απελευθέρωση του Παρισιού και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί.
Ακόμη δεν έχει οριστεί ο τίτλος της ταινίας, το βέβαιο όμως είναι ότι η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα αποτελέσει τον πυρήνα του καστ.