O Χαβιέ Μπαρδέμ στη νέα περιπέτεια του πράκτορα 007

o-xabie-mpardem-sti-nea-peripeteia-tou-praktora-007

ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Χαβιέ Μπαρδέμ, επιβεβαίωσε ότι θα υποδυθεί έναν κακοποιό στην επόμενη ταινία του James Bond.

O 42χρονος ηθοποιός, ο οποίος είναι παντρεμένος με την επίσης ισπανίδα συνάδελφό του Πενέλοπε Κρουζ, αποκάλυψε πρόσφατα τη συμμετοχή του στην επόμενη περιπέτεια του James Bond.

«Έχω δει όλες τις ταινίες James Bond επειδή με πήγαιναν οι γονείς μου και είμαι πολύ ενθουσιασμένος. Το να παίξω σε μία από αυτές θα είναι για μένα διασκέδαση» δήλωσε ο Χαβιέ Μπαρδέμ και πρόσθεσε: «με επέλεξαν να υποδυθώ αυτό το χαρακτήρα, αλλά δε μπορώ να προχωρήσω σε λεπτομέρειες». Η νέα κατασκοπική περιπέτεια είναι επισήμως γνωστή ως «Bond 23», αν και φημολογείται ότι θα λάβει τον τίτλο «Skyfall».

Η σκηνοθεσία θα είναι του βραβευμένου με Όσκαρ Σαμ Μέντες (για το «American Beauty» το 1999). Ο Ντάνιελ Κρεγκ θα παίξει το ρόλο του 007 για τρίτη φορά. Είναι ο έκτος ηθοποιός που θα ενσαρκώσει το βρετανό μυστικό πράκτορα στην επιτυχημένη σειρά ταινιών, μετά τους Σον Κόνερι, Τζορτζ Λέιζενμπι, Ρότζερ Μουρ, Τίμοθι Ντάλτον και Πιρς Μπρόσναν. Η πρώτη του συμμετοχή στο «Casino Royale», έφερε τη μεγαλύτερη επιτυχία στα 48 χρόνια της ιστορίας της σειράς , με έσοδα 594 εκατ. δολάρια σε όλο τον κόσμο.

Το προηγούμενο διάστημα, η ηθοποιός των Πειρατών της Καραϊβικής, Ναόμι Χάρις αποκάλυψε ότι είχε επίσης οντισιόν για τη νέα ταινία. Οι εργασίες για το «Bond 23» ανεστάλησαν πάντως τον Απρίλιο του 2010 εξαιτίας της αβεβαιότητας για το μέλλον των κινηματογραφικών στούντιο της MGM, που κήρυξε πτώχευση.

Μια συμφωνία διάσωσης και αναδιάρθρωσης, έθεσε τελικά επικεφαλής την εταιρεία Spyglass Entertainment. Η τελευταία ταινία της σειράς, «Quantum of Solace» κυκλοφόρησε το 2008.

Μια από τις σημαντικότερες κινηματογραφικές εμφανίσεις του Χαβιέ Μπαρδέμ στο ρόλο του «κακού», ήταν στην ταινία «Καμία πατρίδα για τους μελλοθάνατους» το 2007 που του χάρισε το Όσκαρ για την εξαιρετική ερμηνεία του.

Στις πρόσφατες δουλειές του συγκαταλέγονται επίσης οι ταινίες «Vicky Cristina Barcelona» του Γούντι Άλεν και η ρομαντική κομεντί «Eat Pray Love», όπου εμφανίστηκε στο πλευρό της Τζούλια Ρόμπερτς. Η 23η ταινία του James Bond αναμένεται να κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους το επόμενο φθινόπωρο.