Ρόμπερτ ντε Νίρο και Τζέισον Στέιθαμ: οι εκλεκτοί των εκτελεστών

rompert-nte-niro-kai-tzeison-steitham-oi-eklektoi-ton-ekteleston

ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Οι Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τζέισον Στέιθαμ και Κλάιβ Όουεν κρατούν την αδρεναλίνη σε υψηλά επίπεδα στην περιπέτεια του Γκάρι Μακ Κέντρι.

«Κiller elite» («Ας ζήσει ο καλύτερος»)

Ο Γκάρι Μακ Κέντρι, βραβευμένος διαφημιστής και «μικρομηκάς», επιχειρεί το πρώτο του σοβαρό κινηματογραφικό ντεμπούτο με μια καταιγιστική περιπέτεια δράσης.

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, ο Τζέισον Στέιθαμ και ο Κλάιβ Όουεν ενσαρκώνουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αφήνοντας την προσωπική τους σφραγίδα στις σκηνές των συγκρούσεων. Το σενάριο είναι βασισμένο στο αμφιλεγόμενο μπεστ σέλερ «The feather men» του Ράνοφ Φάινς που συμπεριέλαβε στο βιβλίο του τις προσωπικές του εμπειρίες από τις Αγγλικές Ειδικές Δυνάμεις,(SAS).

Παρότι ο συγγραφέας υποστήριζε ότι όσα περιέγραφε στο μυθιστόρημά του είναι αληθινά, η σημασία του ρόλου της SAS στον πόλεμο του Ομάν δεν αποκαλύφθηκε πλήρως από τη βρετανική κυβέρνηση. Ωστόσο ο αυστραλός σεναριογράφος Ματ Σέρινγκ και ο σκηνοθέτης Γκάρι Μακ Κέντρι, ανέλαβαν να συμπυκνώσουν την πολυδαίδαλη αυτή ιστορία ώστε να την κάνουν πιο ελκυστική στο κοινό του κινηματογράφου.

Η πλοκή τοποθετείται χρονικά στις αρχές της δεκαετίας του 80 και ο σκηνοθέτης διαμόρφωσε ανάλογα την αισθητική στα ρούχα και τα σκηνικά για ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα. Ακόμη και πρώην στρατιώτες της SAS «επιστρατεύτηκαν» ως σύμβουλοι στη νέα αυτή παραγωγή προκειμένου να βοηθήσουν τον σκηνοθέτη και τους ηθοποιούς να κατανοήσουν τον κλειστό κόσμο των Αγγλικών Ειδικών Δυνάμεων.

Στην υπόθεση του έργου, ο Ντάνι (Τζέισον Στέιθαμ), έχει προσπαθήσει να ξεχάσει την κατασκοπική του καριέρα και κάνει μια νέα αρχή στην Αυστραλία, στο πλευρό της αγαπημένης του. Όμως ο πρώην μέντοράς του και συνεργάτης του Χάντερ (Ρόμπερτ ντε Νίρο) πέφτει θύμα απαγωγής. Ο Ντάνι και η ομάδα του για να τον σώσουν θα πρέπει να διεισδύσουν στην πιο σκληροτράχηλη βρετανική στρατιωτική μονάδα και να αντιμετωπίσουν μια ομάδα πρώην στρατιωτών και νυν εκτελεστών που ακούει στο όνομα «Feather men», με αρχηγό τον Σπάικ (Κλάιβ Όουεν).

Αναφερόμενος στην ταινία του ο Γκάρι Μακ Κέντρι επισημαίνει: «Σίγουρα είναι μια ταινία δράσης, ένα θρίλερ, κυρίως όμως είναι μια ιστορία χαρακτήρων που βασίζονται σε υπαρκτά πρόσωπα. Θέλαμε να εξερευνήσουμε κατά κύριο λόγο την ανθρώπινη πλευρά των χαρακτήρων, και πιστεύω ότι αυτή η τοποθέτηση ήταν που προσέλκυσε ονόματα όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Κλάιβ Όουεν και ο Τζέισον Στέιθαμ στην ταινία». Παίζουν οι Ρόμπερτ ντε Νίρο, Κλάιβ Όουεν Τζέισον Στέιθαμ, Ντομινίκ Παρσέλ, Έιντεν Γιανγκ, Ιβόν Στραχόβσκι. Η ταινία προβάλλεται από την Audiovisual.