Οι πιο υπερεκτιμημένοι σταρ του Χόλιγουντ

oi-pio-uperektimimenoi-star-tou-xoligount

ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Μια πρόσφατη έρευνα του Forbes.com αποκαλύπτει τη λίστα με τους πιο υπερεκτιμημένους ηθοποιούς του Χόλιγουντ.

Το Χόλιγουντ είναι μια μηχανή ονείρων για εμάς τους θεατές, αλλά στους παραγωγούς μπορεί να προκαλεί εφιάλτες. Όταν μια ταινία έχει τεράστιο κόστος και γνωστούς ηθοποιούς, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εντυπωσιακά, όπως στις περίπτωση εισπρακτικών επιτυχιών σαν τον «Τιτανικό» ή τους «Πειρατές της Καραϊβικής». Μπορεί τέτοιες περιπτώσεις να δικαιολογούν τα παχυλά συμβόλαια, αλλά τι γίνεται όταν τα αστέρια δεν καταφέρνουν να «λάμψουν»;

Το Forbes.com έκανε μια έρευνα για τις πρόσφατες αποτυχίες μεγάλων ονομάτων του Χόλιγουντ, με στόχο να βρει ποιοι ηθοποιοί, εκ του αποτελέσματος, είναι υπερεκτιμημένοι. Πρώτη στη λίστα και με διαφορά βρίσκεται η Ντρου Μπάριμορ, η οποία τελευταία έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως τα «Going the Distance» και «Whip It». Τα στατιστικά μιλούν από μόνα τους, αφού για κάθε ευρώ που κοστίζει η παραγωγή μιας ταινίας της, το στούντιο έχει επιστροφή μόλις 40… λεπτά!

Την δεύτερη θέση κατέχει ο Έντι Μέρφι, με αντίστοιχη επιστροφή 2,7 ευρώ. Μπορεί να μην βρίσκεται στην ίδια θέση με την Μπάριμορ, αλλά οι τελευταίες ταινίες του δείχνουν ότι δεν έχει πλέον την καλύτερη σχέση με το box office. Αντίθετα ικανοποιημένος πρέπει να αισθάνεται ο τρίτος της λίστας, Γουίλ Φάρελ, ο οποίος βρισκόταν στην κορυφή της λίστας τα τελευταία δυο χρόνια.

Βέβαια από την λίστα δεν έλειψαν ηθοποιοί με Όσκαρ, αποδεικνύοντας πώς ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός και ούτε εγγυάται επιτυχίες. Την τέταρτη θέση κατέλαβε η Ρις Γουέδερσπουν, κυρίως λόγω της αποτυχίας της ρομαντικής κομεντί «How Do You Know». Στην πέμπτη θέση βρέθηκε ο Ντένζελ Ουάσινγκτον και στην έκτη ο Νίκολας Κέιτζ. Ακολουθούν οι «συνηθισμένοι ύποπτοι» Άνταμ Σάντλερ και Βινς Βον, ενώ οι τελευταίες δύο θέσεις ανήκουν σε ένα από τα πρώην αγαπημένα ζευγάρια του Χόλιγουντ, τους Τομ Κρουζ και Νικόλ Κίντμαν.