Σε τροχιά επαναλειτουργίας ο εμβληματικός κινηματογράφος Αττικόν-Απόλλων

attikon

Facebook/Attikon-Apollon-Cinemax-Class

ΔΕΥΤΕΡΑ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ο κινηματογράφος-σημείο αναφοράς των σινεφίλ Αθηναίων πρόκειται να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του.

Ευχάριστα τα νέα για τον ιστορικό κινηματογράφο Αττικόν-Απόλλων καθώς σύντομα θα υποδεχτεί και πάλι το σινεφίλ Αθηναϊκό κοινό. Ο κινηματογράφος-σύμβολο του ιστορικού κέντρου μπαίνει σε τροχιά αποκατάστασης, τέσσερα χρόνια μετά το θλιβερό για τη χώρα απόγευμα της 12ης Φεβρουαρίου 2012, όταν το κτιριακό συγκρότημα της οδού Σταδίου τυλίχθηκε στις φλόγες έπειτα από εμπρηστική ενέργεια κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Παρά την σχεδόν κατεστραμμένη πρόσοψη του κτιρίου, το εσωτερικό των κινηματογραφικών αιθουσών έχει παραμείνει άθικτο, καθιστώντας έτσι ευκολότερη και την αποκατάστασή του. Ο κινηματογράφος-κατατεθέν κουβαλά τις μνήμες και τις ιστορίες ενός αιώνα καθώς άνοιξε τις πόρτες του ήδη από το 1914, ενώ τα τελευταία χρόνια συνδέθηκε άρρηκτα με τους σινεφίλ Αθηναίους αφού φιλοξενούσε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» από τη γέννησή του το 1995.

Στην προσπάθεια αναστήλωσης, καθοριστικό ρόλο έπαιξε το Μουσείο της Πόλεων των Αθηνών, το οποίο εδώ και λίγο καιρό προωθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων σχέδιο για την επαναλειτουργία των κινηματογραφικών αιθουσών. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα, ο χώρος πρόκειται να μετατραπεί σύντομα σε εργοτάξιο, θέτοντας έτσι σε πορεία την επαναλειτουργία του στο προσεχές διάστημα.

Πρόκειται για μια αναμφίβολα αισιόδοξη εξέλιξη που θα δώσει νέα πνοή στο «τραυματισμένο κέντρο» της πόλης καθώς και μεγάλη χαρά στους σινεφίλ Αθηναίους. Ανυπομονούμε!