«Η Δε Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα»... έγχρωμη!

ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Η Ελενίτσα και ο Αντωνάκης επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη στις 10 Μαρτίου για μια επετειακή χρωματιστή επανέκδοση και ένα αποτέλεσμα σχεδόν pop art.

Ποιος δεν αγάπησε την ασπρόμαυρη κωμωδία «Η Δε Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα»; Ποιος δε θυμάται τον «κέρβερο» Αντωνάκη Κοκοβίκο και την «αστεφάνωτη» Ελενίτσα του, την κουμπαρομπεμπέκα, την κυρία Ξ. Παπαμήτρου, την Παγώνα και τον θερμοσίφουνα, τη λατέρνα της Πλάκας και την ασπρόμαυρη Αθήνα της δεκαετίας του '60; Ρητορικά φυσικά τα ερωτήματα καθώς η κωμωδία του Γιώργου Τζαβέλλα είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αγαπημένα φιλμ του ελληνικού κινηματογράφου.

Η ταινία πρωτοκυκλοφόρησε το 1965 ενθουσιάζοντας τους 297.273 θεατές που έκοψαν εισιτήριο στην Ελλάδα, ενώ διακρίθηκε και στο εξωτερικό αφού τιμήθηκε με βραβείο για τη σκηνοθεσία του Τζαβέλλα στο Φεστιβάλ του Σικάγο ενώ ήταν και η επίσημη ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Βερολίνου. 50 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της ταινίας, εκατομμύρια θεατές απολαμβάνουν το σεβαστό έργο του Τζαβέλλα ξανά και ξανά μέσα από τη μικρή οθόνη.

Σήμερα, ο Οργανισμός Καραγιάνης Κατατζόπουλος τιμά την 50ετή παρουσία του Τζαβέλλα στον ελληνικό κινηματογράφο «πειράζοντας» την ταινία-ορόσημο «Η Δε Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα». Πώς; Χρωματίζοντάς την! Η έγχρωμη εκδοχή της ταινίας θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες από τις 10 Μαρτίου από τη Σπέντζος Φιλμς.Το colorization έγινε σε studio της Florida και στις ΗΠΑ και το αποτέλεσμα –όπως βλέπουμε στο trailer- είναι φανταστικό! Να τολμήσουμε να πούμε πως η έγχρωμη κόπια με τα λαδί, ροζ παστέλ και γήινα χρώματα παραπέμπει λίγο οπτικά στα Πουλιά του Χίτσκοκ;

Στην επετειακή πρεμιέρα της ταινίας θα υπάρχει οικοδεσπότης έκπληξη. Βέβαια, «Αν...» θέλουμε, μπορούμε να φανταστούμε ένα δυνατό υποψήφιο...

Δείτε το trailer εδώ