Η Sofia Coppola και ο σκηνογράφος του Batman συνεργάζονται για τη διάσημη όπερα La Traviata

sofia-kopola
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Η αναβίωση της ρομαντικής τραγωδίας θα ανέβει από τις 24 Μαϊου στη Ρώμη με κοστούμια Valentino.

Ένα επικό team πρόκειται να πλαισιώσει την αναβίωση της κλασικής Ιταλικής όπερας La Traviata. Συγκεκριμένα, στην καρέκλα του σκηνοθέτη θα καθίσει η σπουδαία Sofia Coppola, ενώ τη σκηνογραφική παραγωγή έχει αναλάβει ο Nathan Crowley, ο Βρετανός πίσω από την τριλογία του Batman και πολλών άλλων blockbuster επιτυχιών. Τα κοστούμια της όπερας είναι σχεδιασμένα από τον βασιλιά της μόδας, Valentino.

H ήδη βραβευμένη με βραβείο Oscar Coppola (για το σενάριο του Lost In Translation το 2003) βάζει τα δυνατά της για να σκηνοθετήσει την πρώτη της όπερα και μάλιστα όχι όποια κι όποια. Στο πλευρό της 44χρονης κόρης του μεγάλου Francis Ford Coppola θα βρεθεί ο εξαιρετικός Crowley, ο οποίος έχει επίσης προταθεί για Oscar, τόσο για  το "The Dark Knight" όσο και για τα "Interstellar" και "The Prestige". Το αποτέλεσμα αναμένεται μαγικό!

Η επιλογή της Coppola για τη σκηνοθεσία της La Traviata έγινε με γνώμονα την ιδιαίτερη αισθητική και μουσική σκηνοθετική ευαισθησία που επέδειξε στο ιστοικό φιλμ της Maria Antoinette. Εκεί, ισορροπώντας μεταξύ κλασικού και σύγχρονου αλλά και κωμωδίας και δράματος, η Coppola απέδειξε γι ακόμη μια φόρα την σκηνοθετική της βιρτουοζιτέ αλλά και το κάπως πιο... εναλλακτικό σκηνοθετικό της «μάτι. 

Η Traviata βασίζεται στο μυθιστόρημα του Alexandre Dumas "Η Κυρία με τις Καμελίες" και γράφτηκε το 1848 για να αφηγηθεί την ιστορία μιας χωρικής εταίρας που μαγεύεται από ένα νεαρό αστό και πείθεται να εγκαταλλείψει την άγρια ζωή που κάνει για να τον ακολουθήσει. Φυσικά, ο bourgeois πατέρας του αρραβωνιαστικού της προσπαθεί να τους χωρίσει.

Η διάσημη ρομαντική τραγωδία του Giuseppe Verdi θα ανέβει στο Teatro dell'Opera di Roma από τις 24 Μαϊου.