Ξεκινά το 2ο IN-EDIT Festival με 11 μουσικά ντοκιμαντέρ

in-edit-fest
ΤΡΙΤΗ, 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Οι ποπ τόνοι των Backstreet Boys και οι ηλεκτρονικοί ήχοι των Daft Punk, μπλέκονται με τις σόουλ μελωδίες του James Brown, τα γεμάτα συναίσθημα τραγούδια της Amy Winehouse και τη ροκ του Kurt Cobain.

Το IN-EDIT Festival, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μουσικού ντοκιμαντέρ στον κόσμο, έρχεται για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα από τις 24 Φεβρουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου. Για πέντε ημέρες, ο κινηματογράφος ΑΣΤΟΡ (Σταδίου 28) γίνεται σημείο συνάντησης των απανταχού φίλων της μουσικής και του κινηματογράφου καθώς στην οθόνη του θα προβληθούν μερικά από τα σημαντικότερα μουσικά ντοκιμαντέρ των τελευταίων χρόνων. Ποδαρικό στο φετινό φεστιβάλ θα κάνει το ντοκιμαντέρ Daft Punk Unchained που θα προβάλλει λεπτομερώς την ιστορία του διάσημου “ρομποτικού” διδύμου από το πειραματικό ξεκίνημα, μέχρι την παγκόσμια κυριαρχία.

Το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ συμπληρώνουν 11 μοναδικά μουσικά ντοκιμαντέρ που καλύπτουν όλο το φάσμα της παγκόσμιας μουσικής. Έτσι, στη διάρκειά του θα δούμε μεταξύ άλλων την ιστορία του βασιλιά της σόουλ James Brown (Mr. Dynamite) από το δύσκολο ξεκίνημα μέχρι τους αγώνες για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων, μια καταγραφή της 20ετούς πορείας ενηλικίωσης των R.E.M. από το MTV (REM by MTV), την προετοιμασία της περιοδείας για τα 20ά γενέθλια των Backstreet Boys (Backstreet Boys: Show 'Em What You're Made Of) καθώς και ένα πορτρέτο των εκκεντρικών αλλά πάντα avant-garde Residents (Theory of Obscurity: A film about the Residents). Φυσικά, ο εκλιπόντες Lemmy Kilminster και David Bowie δε θα μπορούσαν να λείπουν από το πρόγραμμα του φεστιβάλ: o Kilminster πρωταγωνιστεί στο ντοκιμαντέρ Lemmy, το οποίο επιχειρεί να αποτυπώσει με κάθε λεπτομέρεια την ταραχώδη αλλά συναρπαστική ζωή του πατέρα της heavy metal μουσικής ενώ το Sacred Triangle αφηγείται τνη τριετή, μεγαλειώδη συνύπαρξη της Αγίας Τριάδας David Bowie, Iggy Pop και Lou Reed.

Τέλος, το ντοκιμαντέρ Malian Music in Exile, ακολουθεί τους εξόριστους Μαλιανούς μουσικούς, που αν και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους μετά την άνοδο των ισλαμιστών εξτρεμιστών στην εξουσία, συνέχισαν να παίζουν μουσική γιατί αυτός ήταν ο μόνος τρόπος να επιβιώσουν.  

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Κυριακή 28/2 με την προβολή του πιο συζητημένου ντοκιμαντέρ της χρονιάς, το Amy. Έχοντας πάρει κάθε βραβείο στην κατηγορία του φέτος, λίγες ώρες πριν διεκδικήσει και το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ, το ντοκιμαντέρ του Asif Kapadia κλείνει το φετινό IN-EDIT Athens Edition. Η σαγηνευτική ιστορία της Amy Winehouse, της κοπέλας που κατάφερε στη σύντομη και αυτοκαταστροφική πορεία της να δημιουργήσει το δικό της προσωπικό είδος μουσικής, αποκαλύπτεται μέσα από τους στίχους της.

Η ουσία του IN-EDIT Festival είναι η μουσική και έτσι το πρόγραμμά του δεν θα μπορούσε να περιοριστεί στην σκοτεινή αίθουσα. Έτσι λοιπόν, οι Laternative, αμέσως μετά τη λήξη της ταινίας έναρξης (Τετάρτη 24/2, 22.00) παίρνουν θέση στη στοά Κοραή και στήνουν ένα φοβερό dj set, ενώ το Σάββατο 27/2, λίγο μετά τις 23.00 θα ξεκινήσει το μεγάλο πάρτυ του IN-EDIT Athens Edition 2016 στο μπαρ Εφημερίδα (Βησσαρίωνος 9 & Σίνα 6). Τέλος, την Κυριακή, την προβολή του Malian Music in Exile, θα ακολουθήσει ένα showcase από τη δισκογραφική Teranga Beat, τη δισκογραφική που αναζητά, ανακαλύπτει και κυκλοφορεί αποκλειστικά μουσικές από τη Σενεγάλη, του χθες και του σήμερα.

Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Info
IN-EDIT GREECE 2016 ATHENS EDITION
24-28 Φεβρουαρίου
Κινηματογράφος ΑΣΤΟΡ Σταδίου 28 (είσοδος από στοά Κοραή)
www.in-edit.gr
www.facebook.com/InEditGreece
https://www.facebook.com/events/1518338501794035/
Instagram: instagram.com/ineditgreece
Twitter: twitter.com/InEditGreece

Eισιτήρια στα εκδοτήρια του κινηματογράφου ΑΣΤΟΡ, στα καταστήματα Public, Seven Spots, Ιανός, Reload και Media Markt και ηλεκτρονικά μέσω των www.viva.gr και www.public.gr