Η Εmily Blunt ως Mary Poppins;

emily-1
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

H Αγγλίδα ηθοποιός μάλλον θα πρέπει να μάθει να λέει απ’ έξω “supercalifragilisticexpialidocious".

Φήμες θέλουν την 32χρονη ηθοποιό του Sicario να έχει επιλεχθεί από τη Disney για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο sequel της Mary Poppins. Φαίνεται πως τα καστανά μαλλιά, το λευκό δέρμα και τα μεγάλα μπλε μάτια της Βρετανίδας «έβαλαν το χεράκι τους», βοηθώντας τους ιθύνοντες της Disney -όπως κι εμάς- να οπτικοπποιήσουμε εύκολα την Blunt ως τη μαγική νταντά που θα ήθελαν να έχουν όλα τα παιδιά. 

Όσον αφορά στα τεχνικά, το τιμόνι της σκηνοθεσίας του sequel φέρεται να έχει αναλάβει ο Rob Marshall, ενώ πίσω από την παραγωγή βρίσκονται οι John Deluca και Marc Platt. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τρίο έχει συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν με την Blunt για την ταινία «Into the Woods».

Βέβαια, κάπου εδώ να αναφέρουμε ότι μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Blunt πως περιμένει το δεύτερό της παιδί, εγείρονται απορίες για το αν η Disney θα περιμένει την ηθοποιό να γεννήσει για να ξεκινήσουν γυρίσματα ή αν στο μεταξύ θα βρεθεί άλλη ηθοποιός για να ενσαρκώσει το ρόλο της Mary Poppins. Σε κάθε περίπτωση, ο προγραμματισμός της ταινίας αναμένεται να επιβεβαιωθεί λίαν συντόμως.

Θυμίζουμε πως στο musical του 1964 η Julie Andrews υποδύεται τη γλυκιά Marry Poppins -η οποία σύμφωνα με το στόρι της ταινίας έχει προσληφθεί από έναν πλούσιο, αλλά δυστυχή τραπεζικό για να προσέχει τα παιδιά του. Η ταινία έχει διδακτικό περιεχόμενο, καθώς ρίχνει μια δόση «χρυσόσκονης - αισιοδοξίας» στη μιζέρια της εποχής, που προηγείται του Πρώτου Παγκοσμίου Πόλεμου.Η ταινία έκανε εισπράξεις 100 εκατομμύρια δολάρια και απέσπασε 5 βραβεία Oscar, με την Andrews να διακρίνεται με το βραβείο πρώτου γυναικείου ρόλου για την αξέχαστη ερμηνεία της.

Έχοντας όλοι συνδυάσει την Mary Poppins με τη θρυλική ερμηνεία και τη λυρική φωνή της Julie Andrews, υποθέτουμε πως θα είναι μεγάλη πρόκληση για οποιαδήποτε ηθοποιό να μας πείσει ως επάξια επακόλουθος της πρώτης.