Το πορτρέτο του Kevin Spacey ως Frank Underwood στη Washington Gallery

kevin-spacey-frank-p

GETTY IMAGES

ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ο πίνακας στέκεται "καμαρωτά" δίπλα σε άλλους που απεικονίζουν πραγματικούς Προέδρους των ΗΠΑ.

Ενώ όλοι οι fans περιμένουν με ανυπομονησία την τέταρτη season του House of Cards στις 4 Μαρτίου, οι παραγωγοί της σειράς βρήκαν τον πιο ευφάνταστο τρόπο για να «προμοτάρουν» την εν λόγω επιστροφή. Έτσι, εδώ και λίγες μέρες το πορτρέτο του Frank Underwood, του αδίστακοτυ Προέδρου που υποδύεται ο Kevin Spacey στη σειρά, βρίσκεται κρεμασμένο στην National Portrait Gallery του Smithsonian στη Washington, δίπλα στα πορτρέτα των πραγματικών Προέδρων των ΗΠΑ.

O 2 μετρος πίνακας τους Βρετανού καλλιτέχνη Jonathan Yeo θα βρίσκεται στην είσοδο της πινακοθήκης της Washington μέχρι να ξεκινήσει ο τέταρτος κύκλος της σειράς την επόμενη Δευτέρα. Στο πορτρέτο, ο Kevind Spacey ποζάρει σκόπιμα με ύφος σκληρό επιθετικό, όπως θα ταίριαζε άλλωστε στον πανούργο χαρακτήρα που υποδύεται. Σχετικά με αυτό, ο ηθοποιός δήλωσε σαρκαστικά: «Aν βάλεις τον πίνακα στο κατάλληλο ύψος, αναρωτιέσαι αν πρόκειται να σου ρίξω κλωτσιά στη μούρη, πράγμα που μοιάζει απόλυτα ταιριαστό με το συγκεκριμένο ρόλο» ενώ πρόσθεσε πως είναι μεγάλη του τιμή να βρίσκεται το πορτρέτο του ανάμεσα σε εκείνα των πρώην Προέδρων της Αμερικής.

Σχετικά με τη νέα season του επιτυχημένου πολιτικού δράματος για το οποίο (παρα)μιλάει όλος ο πλανήτης, όλα τα επεισόδια του τέταρτου κύκλου θα  κυκλοφορήσουν όπως κάθε χρόνο ταυτόχρονα στο Netflix, δίνοντάς μας έτσι τη δυνατότητα να δούμε τη season «μονορούφι». Στο νέο κύκλο αναμένουμε να δούμε τις νέες κινήσεις του δολοπλόκου Underwood στην πολιτική καθώς και την εξέλιξη της σχέσης του με την πανέμορφη αλλά εξίσου παμπόνηρη Robin Wright. Στο καστ της σειράς προστέθηκε φέτος και η πρωταγωνίστρια του Sceam, Neve Campbell. Παρότι δεν έχει αποκαλυφθεί ο ακριβής ρόλος που θα υποδυθεί, φήμες θέλουν την Campbell να ενσαρκώνει τη νέα αντίπαλο του δυναμικού ζευγαριού, πιθανώς μάλιστα τη νεότερη εκδοχή τους.

Η σειρά είναι βασισμένη στην ομώνυμη μίνι σειρά που πρόβαλε τη δεκαετία του 90’ το BBC. Από την πρώτη προβολή του το 2013, το House of Cards έγινε και μια  από τις πιο πετυχημένες και δημοφιλείς σειρές του Netflix, έχοντας ταυτόχρονα κερδίσει το σεβασμό τω κριτικών και της βιομηχανίας. Οι πρωταγωνιστές (Spacey και Wright) έχουν μάλιστα κερδίσει Χρυσή Σφαίρα για τις ερμηνείες τους -και επάξια, συμπληρώνουμε εμείς.