Διαγωνισμός Όσκαρ: πόσο μέσα πέσατε στις προβλέψεις και ποιος είναι ο νικητής;

apotelesmata-diagonismou
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ο μεγάλος διαγωνισμός του clickatlife με αφορμή τα Όσκαρ και στο πλαίσιο ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε. Τι ψηφίσατε όσοι συμμετείχατε στα σχετικά post και πόσο μέσα πέσατε στις προβλέψεις;

Το βράδυ της Κυριακής ανακοινώθηκαν τα μεγάλα βραβεία ολοκληρώνοντας για ακόμη μια χρονιά την πιο λαμπερή γιορτή του κινηματογράφου. Σε όλη αυτή την πορεία, το clickatlife οργάνωσε μια σειρά ενεργειών: ένα αφιέρωμα στα Όσκαρ, ένα liveblog με ζωντανή κάλυψη της βραδιάς, κυρίως όμως έναν μεγάλο διαγωνισμό όπου κληθήκατε να απαντήσετε σε τέσσερις ερωτήσεις δίνοντας τα προγνωστικά σας.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και, εκτός από τον Ντι Κάπριο, τον Ινιαρίτου και τ΄ άλλα παιδιά, είχαμε και εμείς τον δικό μας μεγάλο κερδισμένο, την κυρία Εύη Σταυρακάκη (Evi Stavrakaki) που από σήμερα θα μπορεί να απαθανατίζει τις δικές της λαμπερές στιγμές με μια κάμερα Nikon Coolpix AW130.

 Ας δούμε όμως τι απαντήσατε στις ερωτήσεις του διαγωνισμού και πόσο ισχυρές είναι οι μαντικές σας ικανότητες! 

Στην ερώτηση για το ποιο φιλμ θα κέρδιζε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, το κοινό του clickatlife βρέθηκε μη ενημερωμένο και με ικανότητες πρόβλεψης ανίσχυρες αφού το 67% ψήφισε για την Επιστροφή θεωρώντας την πιθανότερο να πάρει την πρωτιά. 

Εξίσου επιτυχείς ήταν οι προβλέψεις και για το Όσκαρ Σκηνοθεσίας, αφού το 58% ψήφισε Ινιαρίτου δαγκωτό. 

Οι προβλέψεις για τον Ντι Κάπριο δείχνουν πως ήταν πράγματι το υποψήφιο απόλυτο φαβορί, αν και το βεβαρημένο παρελθόν που ο ηθοποιός έφτανε στη βρύση χωρίς να πιει νερό, περιόρισε το ποσοστό στο 44,5% με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο σχετικό poll να έχουν κάποιες επιφυλάξεις...

Η άποψη ότι ενδεχομένως το πολυπόθητο βραβείο να το έλαβε, όχι γιατί πραγματικά το άξιζει για την συγκεκριμένη ταινία, αλλά γιατί επιτέλους κάποτε έπρεπε να το πάρει, εξακολουθεί να αποτελεί θέμα συζήτησης στα πηγαδάκια των σινεφίλ και μάλλον αποτυπώθηκε και στις απαντήσεις του δικού μας poll. Στην ερώτηση λοιπόν για ποιο λόγο θα δίνατε στον Ντι Κάπριο το Όσκαρ, το 49% απάντησε πως θα το έκανε γιατί έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Μάλλον όλοι είμαστε σύμφωνοι σε αυτό...

Σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς, το clickatlife παρακολούθησε τα συμβαίνοντα ζωντανά και τα κατέγραφε λεπτό προς λεπτό, από την έναρξη της διαδικασίας ως το τέλος της. Στη σελίδα του liveblog μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες, με σχολιασμό και φυσικά με τη σύνοψη της βραδιάς:  

"Εξαιρώντας την επικράτηση του Μαρκ Ράιλανς στο Β' Ανδρικό, η βραδιά κύλησε χωρίς μεγάλες εκπλήξεις. Μεγάλος χαμένος σίγουρα ο Σταλόνε, κερδισμένοι το Mad Max που με έξι Όσκαρ οδήγησε τη βραδιά και φυσικά το Spotlight, παίρνοντας το πρώτο και το τελευταίο βραβείο της τελετής. Φανταστική η παρουσία του Κρις Ροκ".

Τα Όσκαρ και φέτος έλαβαν τέλος και εμείς θα συνεχίσουμε να ζούμε σε έναν κόσμο χωρίς την αγωνία για το αν ο Ντι Κάπριο θα πάρει ποτέ Όσκαρ!