Οι καλύτερες μουσικές σειρές εν όψει του "Vinyl"

glee1
ΤΡΙΤΗ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Τις τελευταίες εβδομάδες όλοι οι μουσικόφιλοι χορεύουν στους ρυθμούς του “Vinyl”, της σειράς με την υπογραφή των Mick Jagger και Martin Scorsese, μια πιστή περιγραφή της μουσικής σκηνής της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του ’70. Αν αγαπάτε το δίπτυχο μουσική-τηλεόραση, πρέπει να τσεκάρετε τα παρακάτω shows.

Glee- Κάτι ανάμεσα σε musical και σχολική σαπουνόπερα, παρακολουθούμε τις περιπέτειες της χορωδίας του McKinley High που προσπαθούν να ξεχωρίσουν, παρά τα σχέδια της σατανικής προπονήτριας Sue Sylvester (με μια εξαιρετική Jane Lynch στον ρόλο). Σε κάθε επεισόδιο υπάρχει μια διασκευή πασίγνωστων κομματιών με ελαφρώς αλλαγμένους στίχους, και καμιά φορά διάσημοι αστέρες του Hollywood εμφανίζονται μαζί με την μπάντα. Από τη σειρά έχουν περάσει guests όπως η Jennifer Aniston, η Sarah Jessica Parker και η Gwyneth Paltrow, ενώ ήταν το εφαλτήριο για την καριέρα πολλών “φιντανιών” του Hollywood όπως η Lea Michelle.

Nashville- Η Connie Britton υποδύεται μια ξεπεσμένη star της country που προσπαθεί να κάνει δυναμικό comeback στον μουσικό χάρτη, ενώ παράλληλα να επισκιάσει την πολύ νεαρότερη, ανερχόμενη ανταγωνίστρια της, που υποδύεται η Hayden Panettiere. Ίντριγκα, γυναικείες αψιμαχίες και πολύ country μουσική.

Empire- Είναι η πιο επιτυχημένη σειρά  της αμερικάνικης τηλεόρασης. Οι New York Times την χαρακτήρισαν “O Βασιλιάς Ληρ σε ένα hip hop Βασίλειο”. Ένα μίγμα Δυναστείας και musical, με κεντρικό θέμα την ιστορία του Lucious Lyon, εκατομμυριούχου παραγωγού, μουσικού και ιδιοκτήτη της δισκογραφικής Empire και της οικογένειας του. “Καρδιά”  της σειράς, αναμφισβήτητα η πρώην σύζυγος του Lucious, η Cookie, μια larger-than-life persona, ρόλος ζωής για την Taraji P. Henson. Την επιμέλεια των τραγουδιών που ακούμε την έχει κάνει ο Timbaland, ενώ πολλοί αστέρες της hip hop κάνουν guest εμφανίσεις.

Californication- Όχι δεν πρόκειται για αμιγώς μουσική σειρά, αλλά οι περιπέτειες του Hank Moody με rock stars -και τις συζύγους αυτών φυσικά-, η αγάπη του για το grunge και οι αναφορές σε μπάντες των ‘90’s -συγκλονιστική η σκηνή, όπου σε ένα flash back μαθαίνουν μαζί με την αγαπημένη του Karen τον θάνατο του Kurt Cobain-, αλλά και οι μουσικές προτιμήσεις της κόρης του Becka, - από εκεί έμαθε πολύς κόσμος τους Eagles of Death Metal- έκαναν τους μουσικόφιλους να την αγκαλιάσουν.

Smash- Μια σειρά για τη βιομηχανία του Broadway, με θέμα τον ανταγωνισμό μεταξύ δύο ανερχόμενων αστεριών, της Ivy Lynn (Megan Hilty) και Karen Cartwright (Katharine McPhee), για να κερδίσουν τον ρόλο της Marilyn Monroe στο musical “Bombshell”.  Παρότι κράτησε μόνο δύο season, ήταν υποψήφιο για ένα Grammy και έξι Emmy.

Flight Of The Conchords- Μια απολαυστική μουσική κωμωδία, που παρότι κράτησε δύο season, έλαβε εξαιρετικές κριτικές και συγκέντρωσε πολλές υποψηφιότητες. Η σειρά παρακολουθεί τις περιπέτειες του διδύμου Bret και Jermaine, ή αλλιώς των Flight of the Concords, που ξεκινούν από τη Νέα Ζηλανδία για τη Νέα Υόρκη, προσπαθώντας να "πιάσουν την καλή". Ο manager τους όμως δεν τα κατάφερε τόσο καλά και συνεχώς τα shows τους παρακολουθούσε η μία και μοναδική  τους fan στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Mel (Kristen Schaal).