Ο Σέρλοκ Χολμς δεν φοβάται τα σίκουελ

o-serlok-xolms-den-fobatai-ta-sikouel

ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ο Σέρλοκ Χόλμς και ο δαιμόνιος συνεργάτης του Δρ. Γουάτσον επέστρεψαν στις κινηματογραφικές αίθουσες και μέσα σε ένα «Παιχνίδι Σκιών» αναζητούν λύση σε ανεξιχνίαστους φόνους.

Σε ένα αδυσώπητο και ατελείωτο κυνηγητό σε ολόκληρη την Ευρώπη, η συνέχεια του «Σέρλοκ Χολμς 2: Το παιχνίδι των Σκιών» υπόσχεται δράση και σασπένς, ευελπιστώντας να ξεπεράσει την προηγούμενη εισπρακτική επιτυχία του 2009.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ενσαρκώνει για άλλη μία φορά τον ιδιόρρυθμο Σέρλοκ και με συντροφιά πάντα τον Τζουντ Λό ως Δρ. Γουάτσον, αναζητούν απαντήσεις σε μία σειρά ανεξιχνίαστων φόνων. Ο Γκάι Ρίτσι επιστρέφει στη σκηνοθετική καρέκλα και μαζί με ολόκληρη την ομάδα της πρώτης «εμφάνισης» του Σέρλοκ Χολμς τα Χριστούγεννα του 2009, επιχειρεί δύο μόλις χρόνια αργότερα να προκαλέσει και να προσκαλέσει το κοινό σε νέες περιπέτειες. Η υπόσχεση εξάλλου είχε δοθεί και ήταν δελεαστική. Ο θρυλικός ντετέκτιβ θα επέστρεφε και τώρα ήρθε η ώρα να αποδείξει ότι η λάμψη του δεν έχει ξεθωριάσει στο πολυαναμενόμενο σίκουελ.

O σκηνοθέτης, σε δηλώσεις του είχε παραδεχτεί ότι δεν ήταν μια εύκολη διαδρομή, αφού περίπου στα μισά των γυρισμάτων της ταινίας ένιωσε ότι είχαν επεκτείνει την πλοκή πάνω από τα όρια και ξεκίνησε μια συνειδητή προσπάθεια να κάνει την ιστορία του έργου «πιο καθαρή». «Το να γυρίζεις μια ταινία δεν είναι επιστήμη. Αν το υποσυνείδητό σου λέει, κρίμα αυτό ακούγεται κάπως σκοτεινό, συνήθως έτσι συμβαίνει, τόνισε χαρακτηριστικά.

Αυτή τη φορά ο Σέρλοκ Χολμς και ο δρ. Γουάτσον δεν είναι μόνοι τους. Το αντίπαλο δέος του ευφυέστατου ντετέκτιβ με τις ατελείωτες περιπέτειες και τις αγωνιώδης εξελίξεις, ακούει στο όνομα Μοριάρτι. Ο αιώνιος αντίπαλος του Χολμς, υπάρχει για να συμπληρώνει με την ευφυΐα του τον Σέρλοκ.

Και αυτός με τη σειρά του υπάρχει ακριβώς επειδή απέναντί του έχει να αντιμετωπίσει τον σατανικό και πανούργο καθηγητή. Η ταινία έχει ήδη, όπως ήταν αναμενόμενο, τραβήξει την προσοχή του κοινού στις αγγλικές και ιρλανδικές αίθουσες με τις εισπράξεις την πρώτη εβδομάδα προβολής της να ξεπερνούν τα 3.8 εκατ. λίρες. Και όπως οι …οιωνοί δείχνουν, ο Σέρλοκ Χολμς και η παρέα του θα συναρπάσουν και την υπόλοιπη Ευρώπη. Όσο για μας , υπομονή μέχρι τις 5 Ιανουαρίου, οπότε και ο θρυλικός Σέρλοκ Χολμς θα επισκεφτεί τις ελληνικές αίθουσες.