Από τον Ισημερινό ως την Αργεντινή: κινηματογραφικό αφιέρωμα με ελεύθερη είσοδο
Ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα που θα μας ταξιδέψει από τον Ισημερινό ως την Αργεντινή, εγκαινιάζεται σήμερα στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, Αθήνα) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Ο νέος αυτός κύκλος προβολών θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη έως τις 14 Φεβρουαρίου (17, 24, 31/1 και 7 και 14/2) συστήνοντας στους σινεφίλ σκηνοθέτες με ανατρεπτική ματιά που προβάλουν μέσα από τις ιστορίες των ηρώων τους, τις κοινωνικές αλλαγές των τελευταίων χρόνων σε αυτές τις χώρες. Η διοργάνωση γίνεται με συνεργασία του Προξενείου του Ισημερινού και την Πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο προβολές, με ώρα έναρξης τις 18:30 και 20:15.
Το αφιέρωμα με τίτλο «Από τον Ισημερινό στην Αργεντινή» ανοίγει σήμερα με τo road movie της Τάνια Ερμίδα «Πόσο πιο μακριά ακόμα;». Κεντρικές ηρωίδες είναι μια ισπανίδα τουρίστρια και μια φοιτήτρια από τον Ισημερινό που βρίσκονται ακινητοποιημένες σε ένα λεωφορείο εξαιτίας μιας εθνικής απεργίας. Οι δύο κοπέλες γνωρίζονται μεταξύ τους και αποφασίζουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους με ωτοστόπ… (17/01, ώρα: 18:30 και 20:15).
Ο σκηνοθέτης Γκάλο Ουρμπίνα στην ταινία του «Παέγια με πιπεριές» θέτει το ζήτημα της επικοινωνίας ανάμεσα στους ισπανούς και τους λατινοαμερικανούς μετανάστες (στις 24/1, ώρα 18:30 και 20:15). Στην περιπέτεια του Αριέλ Ρόττερ, με τίτλο «Ο άλλος» ένα συνηθισμένο επαγγελματικό ταξίδι, δίνει το έναυσμα στον πρωταγωνιστή να συνειδητοποιήσει ότι μπορεί να κάνει και διαφορετικές επιλογές στη ζωή του (31/01, ώρα: 18:30 και 20:15).
Στο δράμα του Πάμπλο Τραπέρο «Γεννημένος και μεγαλωμένος», ο κεντρικός ήρωας, ο Σαντιάγο καλείται να επαναπροσδιορίζει τη ζωή του μετά από ένα τραγικό ατύχημα που διαλύει την οικογένειά του (7/2, ώρα: 18:30 και 20:15).
Ο «Σκοτεινός θάλαμος» της Μαρία Βικτόρια Μένις βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ανχέλικα Γκορόντισερ και αφηγείται την ιστορία μιας άσχημης γυναίκα που κατορθώνει να αιχμαλωτίσει το ενδιαφέρον ενός γάλλου φωτογράφου με την ομορφιά του εσωτερικού της κόσμου.
Πληροφορίες: «Από τον Ισημερινό στην Αργεντινή», κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Ινστιτούτο Θερβάντες, Μητροπόλεως 23, Αθήνα, από τις 17/1 έως τις 14/2, προβολές: 18:30 και 20:15. Είσοδος ελεύθερη.







