Ψυχολογικό θρίλερ υψηλών προδιαγραφών υπόσχεται ο ...Χάρι Πότερ

psuxologiko-thriler-upsilon-prodiagrafon-uposxetai-o-xari-poter-xari-poter

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Ιστορίες τρόμου, φαντάσματα και σκοτεινά μονοπάτια άγνωστων πτυχών ενός άλλου κόσμου, συνθέτουν το ψυχολογικό θρίλερ «Η Γυναίκα με τα μαύρα» που προβάλλεται εκτάκτως σε επιλεγμένες αίθουσες από σήμερα Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.

«Η Γυναίκα με τα μαύρα» (The Woman in black)

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, γνωστός από τον ρόλο του ως Χάρι Πότερ «ενηλικιώνεται» δίνοντας μία δυνατή ερμηνεία, στο ρόλο του νεαρού δικηγόρου με το σκοτεινό παρελθόν, στο ψυχολογικό θρίλερ, η «Γυναίκα με τα Μαύρα».

Η υπόθεση θέλει τον νεαρό δικηγόρο Άρθουρ Κιπς (Ντάνιελ Ράντκλιφ) να αναγκάζεται να αφήσει τον τρίχρονο γιο του στο Λονδίνο για να ταξιδέψει στο απομακρυσμένο χωριό Κράιθιν Γκίφορντ, προκειμένου να τακτοποιήσει τις κληρονομικές εκκρεμότητες του Οίκου Ιλ Μαρς. Όταν όμως φτάνει στο ανατριχιαστικό παλιό αρχοντικό, μια σειρά από σκοτεινά μυστικά, που στοιχειώνουν το παρελθόν της περιοχής, θα έρχονται σιγά σιγά στο φως. Και η ανησυχία του Άρθουρ μεγαλώνει όταν μια μυστηριώδης γυναικεία φιγούρα ντυμένη στα μαύρα αρχίζει να εμφανίζεται μπροστά του, επιβεβαιώνοντας τους φόβους και τις προλήψεις των χωρικών.

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου, το οποίο όταν κυκλοφόρησε το 1982, σύμφωνα με τη συγγραφέα Σούζαν Χιλ, τίποτα δεν προμήνυε, την επιτυχία που θα ακολουθούσε.

Η πρώτη κινηματογραφική απόπειρα έγινε το 1997, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Μέχρι που στην «υπόθεση» μπήκε η εταιρεία Hammer Films, γνωστή για παραγωγές όπως « ο Δράκουλας» και «Η κατάρα του Φράνκεσταϊν», που σημάδεψαν την ιστορία του goth κινηματογράφου από το 1934 μέχρι και το 1980.

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουότκινς, σενάριο: Τζέιν Γκόλντμαν, βασισμένο στο μυθιστόρημα της Σούζαν Χιλ, παίζουν: Ντάνιελ ράντκλιφ, Κίραν Χιντς, Τζάνετ Μακ Τιρ, Λιζ Γουάιτ. Η ταινία προβάλλεται από την Audiovisual Enterprises σε επιλεγμένους κινηματογράφους έως την Κυριακή (5/2) και η κανονική προβολή της ταινίας έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου.